12.7 C
Província de Tarragona
Dimecres, abril 17, 2024

Al Perpetuador de les Festes li falten hores

Totes les fotos que acompanyen el reportatge estan realitzades al Serrallo. Autora: Alba Cartanyà.

Calen diverses línies per descriure l’activitat del Perpetuador de les Festes de la ciutat de Tarragona d’aquest any. Membre fundador dels Xiquets del Serrallo, president de l’Associació del Pas de la Presa de Jesús, membre de les Milícies Urbanes de Tarragona i de l’Associació Cultural Tarragonina d’Amics i Amigues Castellers i Castelleres (ACTAC), vicepresident de l’Agrupació d’Associacions de la Setmana Santa de Tarragona, membre de la Junta Directiva del Tarragona Futbol Club i integrant del comitè local del PdeCat. Als seus 67 anys és tot això: “El dia en què ho deixi ja no seré en Pitu Mosquits”, assegura.

EL SERRALLENC PITU MOSQUITS ESTÀ IMPLICAT EN UN MUNT D’ENTITATS DIVERSES DE LA CIUTAT

Tots aquests compromisos d’en Pitu impliquen reunions, actes, trucades… temps, al capdavall. “Si el dia té 24 hores jo en necessitaria 48”, bromeja. Tot i que a casa seva “no ho porten gaire bé”, ell es mostra satisfet: “El Serrallo és el primer per a mi”, admet i afegeix: “A part, també treballo molt per a la ciutat”. Sempre ha estat una persona molt activa i, assegura, mai ha tingut un ‘no’ per a ningú. Amb els anys ha anat incorporant activitats noves:  “La clau està en una bona organització”, sentencia.

Passegem amb ell a la vora del mar i comentem el dia que va rebre la notícia que l’havien nomenat Perpetuador: “Em va fer molta il·lusió, fins i tot tenia ganes de plorar”, reconeix. El reconeixement fa que senti molt valorada la gran tasca -desinteressada- de tota una vida. I no se’n pot estar d’adreçar un agraïment especial als seus companys dels Xiquets del Serrallo (l’entitat celebra enguany el 3oè aniversari) per haver-lo presentat com a candidat. Alhora però, indica que es tracta “d’un reconeixement més” i que ell seguirà sent “el mateix de sempre”.

LI FA “MOLTA IL·LUSIÓ” REBRE EL RECONEIXEMENT DE PERPETUADOR DE SANTA TECLA

La seva festivitat preferida és Santa Tecla. “També gaudeixo molt de Sant Magí, per la nostra diada castellera a la plaça de les Cols”, explica. En Pitu Mosquits creu que hi ha molta participació als actes culturals de la ciutat però que l’Ajuntament s’hauria d’involucrar activament i destinar més pressupost a esdeveniments per als joves. Observa que Tarragona està “descuidada” i que no es potencia prou el gran patrimoni històric. També denuncia la situació del barri on va néixer i créixer: “El Serrallo ha patit una transformació brutal”. Afirma que encara ara està molt degradat i desitja que, poc a poc, s’arregli i esdevingui “un barri digne”.

Pitu Mosquits és un dels tants sobrenoms que existeixen al barri marítim de Tarragona. Al  Josep Ramon Tules li agrada que se’l conegui així perquè vol “seguir la tradició de casa”. El mar és la seva passió; va anar-hi des dels 13 fins els 62 anys. Recorda que quan es va jubilar va pensar: “I què faré jo ara?”, però després va anar trobant nous estímuls que li omplien la vida. Ara reconeix: “Cada any que passa he d’anar ajustant els compromisos, en funció d’on puc arribar”. Per més que l’empenta del pas del temps l’obligui a deixar de fer tot això, per a la ciutat -i, sobretot, per a la seva gent- seguirà sent en Pitu Mosquits. La viva imatge de la implicació de la societat tarragonina.

 

El lliurament de la distinció de Perpetuador de Santa Tecla tindrà lloc divendres 14 de setembre a les 19 hores al Palau Municipal en el marc de la Crida de les Festes.  Pitu Mosquits encendrà amb l’alcalde la primera tronada de la festa major de Tarragona.

 

 

Alba Cartanyà
Alba Cartanyà
Estudiant de Periodisme URV
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here