Advertisement
12 C
Província de Tarragona
Diumenge, abril 2, 2023

La singularitat castellera de Tarragona, al FET 31

Portada del número 31 de la revista ‘Fet a Tarragona’, especial 5 anys, amb nou logo i altres novetats de disseny i seccions. Foto: David Oliete.

El Concurs de Castells i la baixada dels pilars caminant del dia de la Mercè són els elements que configuren la identitat castellera de Tarragona. Aquests dos esdeveniments, fortament arrelats a la ciutat, són els protagonistes de la portada i el dossier de 24 pàgines del número 31 de la revista FET a TARRAGONA que aquesta setmana surt al carrer.

 

La publicació es presenta a la ciutat aquest dijous 13 de setembre a partir de les 19,30 h, al Tinglado 1 del Port, en el marc de la festa de celebració dels cinc anys del FET.  Xavier Brotons i Carles Cortès, comissaris de l’exposició sobre els castells a Tarragona instal·lada al mateix tinglado, són dos dels convidats a l’acte. També hi participaran quatre pilaners de les quatre colles castelleres locals.

UNA REVISTA ESPECIAL QUE ES PRESENTA AQUEST DIJOUS EN EL MARC DE LA FESTA DEL CINQUÈ ANIVERSARI

El FET 31 és una edició especial de 72 pàgines que gira al voltant de tres grans elements informatius. El dossier principal -‘Singularitats castelleres’- publica articles de Cinta Olivan, Jordi Suriñach, Eloi Tost, Paco Montoya i Josep Ardila amb un ampli reportatge fotogràfic de David Oliete del Concurs i la baixada dels pilars.

Vista des de l’interior de l’Ajuntament de Tarragona de l’arribada del pilar caminant dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, l’any 2017. Foto: David Oliete.

Un segon dossier dedicat a Santa Tecla 2018 inclou dues peces periodístiques d’Enric Garcia Jardí sobre els 35 anys de trajectòria recent del Ball de Diables de Tarragona i sobre la recuperació del ball parlat de Sebastiana del Castillo a càrrec de l’associació de la Mulassa.

 

I un tercer dossier commemora els cinc anys de la publicació amb una iniciativa molt original: cinc subscriptors del FET entrevisten el director de la revista. A més, recollim les 30 portades publicades fins ara, fem balanç de totes les activitats culturals programades i fem recerca històrica de les publicacions que podem considerar com a precedessores del FET. Són articles que signen Anna Plaza, Albert Ollés i Pineda Vaquer.

EL ‘FET’ ESTRENA DUES NOVES SECCIONS AMB UN PES FOTOGRÀFIC RELLEVANT

A més, el FET 31 estrena dues noves seccions: ‘L’espai de…’ i ‘La mirada de…’. A la primera secció, un professional de prestigi de Tarragona ens fa descobrir el seu indret més personal a la ciutat. A la segona, un fotògraf convidat ens mostra la seva visió original i diferent de Tarragona.

 

I encara hi trobaràs més continguts d’interès:

‘Quan els turistes arriben per mar’, un reportatge d’Esteve Giralt del dispositiu portuari que es munta cada setmana per rebre el creuer Costa Victòria.

‘A la recerca de noves mirades’, un article d’Anna Plaza per analitzar el moment del festival SCAN, que enguany arriba a la desena edició.

– Les seccions ‘Tarragona desapareguda’, ‘El Racó de l’Arxiu’ i la de divulgació científica de la URV.

El número 31 del FET a TARRAGONA el pots trobar a partir d’aquest dijous a Llibreria La Capona, Llibreria Adserà, Cal Matias (Serrallo) i Quiosc el Miracle (Via Augusta, 8).

FES-TE SUBSCRIPTOR DEL ‘FET’ I VINE A LA FESTA DELS CINC ANYS

Aprofita el cinquè aniversari per fer-te subscriptor del FET: rebràs les revistes còmodament a casa, podràs participar en les activitats culturals que organitzem i aconseguir entrades per als millors espectacles de música i teatre.

 

Ser subscriptor del FET costa només 30 € l’any (revista en paper) i 15 € (revista on line).

Entra al club de 600 amics i amigues del FET a TARRAGONA.

Si t’hi subscrius ara, tindràs de regal una samarreta infantil de les festes i un exemplar del llibre ‘Francesc Xammar: dignitat i compromís a la perifèria de Tarragona’.

I tots, subscriptors o no, esteu convidats a la FESTA DEL CINQUÈ ANIVERSARI DEL FET d’aquest dijous al vespre al Tinglado 1 del Moll de Costa.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here