16.8 C
Província de Tarragona
Dissabte, abril 13, 2024

Reus obre el festival Accents al Camp de Tarragona

Imatge promocional del grup Obeses.

En plena celebració de ‘Reus, Ciutat de la música 2018’, el projecte dissenyat per Pellicer i Caelles per donar certa continuïtat a la capitalitat cultural de l’any passat, la ciutat acaba de deixar enrere una festa major de Misericòrdia força discreta i engega un últim trimestre en què el festival Accents prendrà el protagonisme.

 

La cita, impulsada des de Reus pel periodista Isaac Albesa, s’ha concebut enguany per expandir-se arreu del Camp de Tarragona. Riudoms, Cambrils, Mont-roig del Camp, Falset i Alcover seran altres seus d’un esdeveniment que ha previst més d’una vintena d’actuacions per mostrar les tendències creatives actuals als Països Catalans. Aquesta és ja la seva cinquena edició i s’allargarà fins a principis del proper mes de desembre.

S’HI HAN PROGRAMAT MÉS D’UNA VINTENA D’ACTUACIONS DE GRUPS DELS PAÏSOS CATALANS

Cal assenyalar, a més, que a Reus hi haurà concerts en diversos recintes. Pel Fortuny, el Bartrina, la sala Santa Llúcia o el Bravium, entre d’altres, hi desfilaran Obeses, el duet format pel gran Toti Soler i Gemma Humet, o Xarim Aresté. Altres caps de cartell són Roger Mas (que es presentarà al casal riudomenc el 28 d’octubre), Fito Luri (al mateix recinte, el 2 de desembre) o la banda de la Catalunya Nord The Llamps, que el 23 de novembre durà el seu directe a la sala Japan del passeig de Mata de la capital del Baix Camp.

 

Toti Soler i Gemma Humet.

Un lustre enrere, quan va néixer l’Accents, ho va fer amb l’esperit de donar veu als artistes emergents en un espai íntim. “El festival va néixer amb la voluntat d’acostar al públic de Reus i del Camp algunes propostes noves i originals de la música d’autor”, va fer constar dies enrere Albesa en roda de premsa.

 

Amb Cal Massó com a base, ara s’ha optat per oferir concerts a l’hora del vermut en un espai tan cèntric i popular de Reus com és el jardí de la Casa Rull. La cita, des de finals de setembre, és els dissabtes al migdia, amb propostes com les del brasiler Wagner Pa, afincat a casa nostra i que barreja portuguès i català en les seves interpretacions.

 

Més enllà de l’Accents, la cultura reusenca té en el festival de teatre gestual i moviment COS un altre dels seus plats forts de la tardor. En aquest cas, i a tocar de les dues dècades de trajectòria, l’esdeveniment es farà entre els dies 20 i 22 d’octubre, en teatres i carrers de la ciutat.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here