19.6 C
Província de Tarragona
Dimarts, juny 11, 2024

El llibre de Francesc Xammar es presenta a La Floresta

Coberta del llibre publicat pel Centre d’Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver del Camp de Tarragona. Foto: David Oliete.

El llibre que explica la vida i les idees de Francesc Xammar es presentarà aquesta setmana al seu barri, a La Floresta. L’acte, promogut per l’associació de veïns, tindrà lloc aquest dijous 18 d’octubre a les 18,30 h, al local social del barri i comptarà amb la participació dels dos autors del llibre (Enric Garcia Jardí i qui signa aquest article), el director de l’Arxiu municipal, Jordi Piqué, i el mateix protagonista.

L’ACTE TINDRÀ LLOC AQUEST DIJOUS A LES 18,30 H AL LOCAL SOCIAL DEL BARRI

Amb aquesta presentació es fa realitat el desig dels autors del llibre i de Xammar de fer un acte obert a la gent del barri, on el jesuïta porta 50 anys residint-hi. La Floresta té un protagonisme destacat a la publicació des del moment que neix la dècada dels 60 com un nova barriada de l’extraradi de Tarragona i és escollida per Xammar com a lloc per viure al costat de la classe treballadora.

 

El llibre, amb el títol ‘Francesc Xammar: dignitat i compromís a la perifèria de Tarragona’, es va presentar en públic el passat 30 de maig a la sala d’actes del departament de Cultura a Tarragona amb una assistència massiva de públic que va desbordar l’aforament. Es tracta d’un treball de dos periodistes del FET que ha editat el Cercle d’Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver.

Xammar va seguir l’acte de la primera presentació del llibre amb atenció des de la primera fila del públic. Foto: Anna Plaza.

A l’acte de dijous podran participar moltes persones que coneixen de prop la trajectòria de Paco Xammar, entre els quals hi ha Antoni Peco, que durant molts anys ha estat president de l’associació de veïns de La Floresta i líder de la Fderació d’Associacions de Veïns de Tarragona.

 

La presentació del llibre vol ser també un homenatge i reconeixement a totes les persones que, procedents de la immigració del sud d’Espanya, es van instal·lar al barri i l’han vist evolucionar en aquestes gairebé cinc dècades.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here