24.5 C
Província de Tarragona
Dijous, juny 20, 2024

El Sheakspeare més alegre al Festival Eclèctic

Un moment de la representació del grup de teatre La Muralla al Metropol. Foto: Alba Cartanyà.

S’obre el teló del Teatre Metropol de Tarragona i tothom aplaudeix. Gairebé una hora després, les cadires es buiden i els llums s’apaguen. Aquest període de temps ha significat alguna cosa molt especial per les deu persones que han ocupat l’escenari. I, probablement, també per al públic ple de joves i adults.

 

L’obra parla de totes les cadenes que ens lliguen i de les metes imposades. Per una companyia de teatre anar a interpretar una obra de Sheakspeare al Liceu és tenir èxit? La resposta no hauria de ser pas un sí rotund. I això volen demostrar la desena d’actors del grup de teatre La Muralla en l’obra «Si Sheakspeare levantara la cabeza».

EL GRUP DE TEATRE LA MURALLA PUJA A L’ESCENARI DEL METROPOL AMB UN MISSATGE D’INTEGRACIÓ

Volen exemplificar que, de vegades, les bones oportunitats no són les adequades; en aquest cas concret, el drama no està fet per ells. Només volen cantar, ballar, riure i fer riure. I al final, això també els porta a l’èxit. És una obra que inclou altres obres, un grup de teatre que s’interpreta a si mateix.

 

La directora i professora de teatre, Manoli García, comenta que vol transmetre un missatge d’integració i de que, si tothom treballa des del cor, les barreres es trenquen. Massa sovint la gent es pensa que les persones amb diversitat funcional no poden arribar enlloc perquè tenen «problemes», però, veritablement, reflexiona la Manoli, «cadascú de nosaltres en tenim, de problemes, i podem arribar a tot arreu». Està contenta del resultat final a l’escenari, tenint en compte que el grup (d’entre vuit i tretze membres) només assaja un dia a la setmana.

Diversos grups participen aquesta setmana al Festival Eclèctic. Foto: Alba Cartanyà.

Els beneficis de fer teatre són moltíssims, també per a les persones amb malalties mentals. «En veure que no són admesos en segons quins àmbits, es tanquen. Aquí, en canvi, s’obren i demostren qui són», explica la Manoli. I afegeix: «Trien papers per ser el que ells necessiten ser en aquell moment». La coordinadora de l’Associació de la Muralla, Paula Ulloa, complementa el que diu la Manoli remarcant que també ajuda a «lluitar contra l’estigma»: «La idea és que vegin que una persona amb una malaltia mental pot fer de tot, que són persones com tothom», assegura.

ELS PROMOTORS DE L’ASSOCIACIÓ LLUITEN CONTRA L’ESTIGMA AMB PERSONES AMB MALALTIA MENTAL

El Jesús López Ruíz, actor del grup de teatre de la Muralla, creu que porta el «segell del Pere Mata enganxat al front», o això li han fet sentir. Agraeix molt el caliu del públic, però també constata l’altra cara de la moneda: «Molta gent ens ve a veure i han rigut amb l’espectacle, però sé que si ens veuen pel carrer s’apartarien». Creu que les seves paraules són tan dures com reals. «Nosaltres podem fer moltes coses, però la gent de fora no canvia…» i deixa la frase enlaire, no li cal un final.

 

«Si Sheakspeare levantara la cabeza» del grup de teatre La Muralla és un dels muntatges que formen part de la sisena edició del Festival Eclèctic que se celebra a Tarragona aquesta setmana, del 15 al 21 d’octubre.

EL FESTIVAL ECLÈCTIC ES TANCA AQUEST CAP DE SETMANA AMB ALTRES PROPOSTES

Aquest cap de setmana hi ha diferents propostes molt interessants al Teatre Metropol, començant pel musical Twestern dissabte 20 a les 20:00 hores. La jornada de diumenge comença a les 11:00 hores amb l’espectacle de titelles adaptat per a persones sordes i cegues «El bosc com balla». A les 17:30 hores de la tarda, tots els nens i nenes estan convidats al conte «La meva amiga Frida» i una mica més tard, a les 20:30 hores, es projectarà el curt «Un desig Gegant». El dia, i també el Festival, finalitzarà amb el teatre-monòleg «¡Viva la vida!» a les 20:30 hores.

Fi de la funció. Moment de saludar al públic. Foto: Alba Cartanyà.
Alba Cartanyà
Alba Cartanyà
Estudiant de Periodisme URV
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here