23.5 C
Província de Tarragona
Dissabte, juny 22, 2024

Art conceptual al Teatret del Serrallo

Autoritats i guardonats, a l’acte d’ahir de lliurament de premis del III Concurs de Pintura, Dibuix i Gravat. D’esquerra a dreta apareixen Elvira Ferrando (Ajuntament de Tarragona), Joan Besora (Port de Tarragona), Pere Jornet (president de la Fundació), José Manuel Aznar (guanyador del premi de Pintura), Eugeni Fabregat (guanyador del premi de Dibuix i Gravat) i Eduard Virgili (accèssit del premi de Pintura).

En el seu renaixement com a escenari per a celebracions d’actes de ciutat, el Teatret del Serrallo amplia aquests dies les seves prestacions per convertir-se en l’espai d’exposició de les obres seleccionades al III Concurs de Pintura, Dibuix i Gravat que organitza la Fundació Privada Mútua Catalana (FPMC).

Obra guanyadora del primer premi de Pintura, amb el títol Somni d’una dona.

Els divuit treballs triats, entre més de cinquanta propostes presentades, es distribueixen per les  parets del vestíbol d’entrada i, a la primera planta, per l’espai on hi ha l’escenari recuperat del que va ser el centre social i cultural del barri de pescadors, a l’edifici del Pòsit, durant bona part del segle XX.

És aquí on es poden veure les tres obres guanyadores: La dona dels meus somnis, un oli damunt de tela signat per José Manuel Aznar, de Sant Quintí de Mediona (Alt Penedès); Me voy, pintat amb la tècnica del collage, acrílic i ferrocianur pel tarragoní Eduard Virgili i B1-B2 (II)-A1, una xilografia sobre paper vegetal, a tres planxes i una tinta realitzada pel també artista de la ciutat Eugeni Fabregat.

Aznar s’ha endut el primer premi de l’apartat de Pintura, dotat amb 2.000 euros, Virgili l’accèssit (1.500 euros) i Fabregat ha guanyat la segona edició del concurs de Dibuix i Gravat (1.000 euros). Tots tres representen diferents estils d’art conceptual, com la resta de treballs seleccionats, on no falten algunes reminiscències de llocs comuns emblemàtics del paissatge de la ciutat, com ara la Catedral i el mar.

El recuperat espai cultural del barri de pescadors acull fins al 9 de novembre l’exposició de les obres seleccionades al III Concurs de Pintura, Dibuix i Gravat de la Fundació Mútua Catalana

José Manuel Aznar, però, es centra en l’eterna observació recíproca entre els homes i les dones i en l’acte d’anunci dels guanyadors i lliurament dels premis, celebrat ahir dijous, va voler destacar la “complexitat i la calidesa” que l’inspira la protagonista femenina del seu quadre.

Accèsit del concurs de Pintura, titulat Me voy.

El jurat d’aquesta edició l’han format Rosa Ricomà (Diputació de Tarragona-Museu d’Art Modern); Anna Isabel Serra (Universitat Rovira i Virgili); Carles Figuerola (Ajuntament de Tarragona); Òscar Vives (Autoritat Portuària de Tarragona) i Francesc Roig (Fundació Privada Mútua Catalana), sota la coordinació de l’artista local Pere Joan Salas. En la seva intervenció a l’acte d’ahir, Salas va posar en valor el Teatret del Serrallo com a escenari per a exposicions pictòriques, ja que permet “fer una aproximació a l’art d’una manera més íntima”. 

La mostra romandrà fins al 9 de novembre i referma el compromís de suport i mecenatge de la FPMC envers les manifestacions culturals i artístiques al Camp de Tarragona. 

Un repte que va impulsar el naixement de l’entitat de la mà del seu president i cofundador, Joan Josep Marca, que va morir de forma inesperada el passat mes de juny. En el primer acte públic organitzat per la Fundació amb Pere Jornet com a nou mandatari, les primeres paraules van ser per recordar, precissament, la figura de Marca. “Ens deixa una petjada inesborrable i ens marca el camí a seguir des de la seva empenta i il·lusió”, va comentar com a epíleg d’una jornada que confirma l’idil·li del port de la ciutat -des del Moll de Costa amb els tinglados i des del Serrallo amb el teatre- amb la difusió cultural.

Obra guanyadora del premi del concurs de Dibuix i Gravat.
Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here