13.4 C
Província de Tarragona
Dilluns, març 4, 2024

Artesans de la il·lusió

Imatge d’arxiu del cabaret màgic de la 10a edició del Festival, l’any 2016. Foto: Cedida

“La màgia és la tècnica de construir una il·lusió”, es presenta el Mag Gerard. Avui passa desapercebut entre la gent en un punt cèntric de Tarragona, i no duu cap element visible que reveli la seva professió. El truc, en aquest cas, és un altre. Ell és el promotor del Festival Teatre Màgic de la ciutat, tot un clàssic que aquest novembre arriba a la seva dotzena edició. “El tret de sortida, el passat cap de setmana, ha tingut una molt bona recepció”, celebra.

Fins al 24 de novembre, un total de catorze espectacles diversos conformen l’estructura del festival. Abans que li pregunti pel cap de cartell, se m’avança amb una rialla discreta. “No tenim un cap de cartell, perquè ho són tots. Cadascun dels artistes que vindran a Tarragona és dels millors en la seva disciplina, per tant no es poden comparar”. Assumeixo que el guió previst de l’entrevista tindrà poc recorregut. Com són, aquests mags!

TARRAGONA ACULL EL 12È FESTIVAL DE TEATRE MÀGIC AQUEST NOVEMBRE, PROMOGUT PEL MAG GERARD

“La filosofia del festival és apropar i escampar la màgia per la ciutat”, continua. Gairebé una desena d’espais diferents acolliran alguna de les pinzellades de la mostra —la majoria a Tarragona, però també a altres punts com La Canonja—. En aquest enllaç podeu consultar de forma directa el programa sencer. Alguns dels actes són gratuïts, i d’altres —principalment els que tinguin lloc als teatres—, de pagament.

Figures mediàtiques com el Mag Lari, tarragonines com el propi Mag Gerard o premis mundials com Tony Montana són alguns dels noms propis que composen el cartell. “Màgia còmica, mentalisme, màgia de prop, un cabaret màgic… la varietat és altíssima”, repassa en veu alta el promotor del festival. A més, l’accent femení també es farà notar amb força. “Des del principi hem mantingut una ferma aposta per les magues, i enguany anem a més amb la participació de dues artistes argentines que, de ben segur, sorprendran i agradaran al públic”, avança.

El tarragoní Mag Gerard és un dels més reconeguts del país. Foto: Cedida

Després de més d’una dècada d’esforç continu, el festival tarragoní ja té un nom i un bagatge de pes, consolidat. “Enguany he rebut més de 500 propostes de molts artistes i companyies que s’oferien per formar part del nostre cartell”, explica, serè. Alguns dels espectacles surten d’aquesta borsa de propostes, d’altres són a proposta i elecció del propi Gerard. “La nostra capacitat econòmica és limitada, i hi ha casos de grans mags que s’han abaixat el seu catxé habitual per venir al festival de Tarragona”, confirma a tall d’exemple.

EL FESTIVAL INCLOU DISCIPLINES COM EL MENTALISME O EL CABARET MÀGIC

“És un mes de festival, però el treball a l’ombra per fer-ho possible és de tot un any”, repassa el responsable. Està més que satisfet de l’alta qualitat de la selecció final. “Apostem per una màgia a cavall entre el romanticisme de tota la vida i el ritme nous temps”, comenta. Li demano més detalls. “Us puc avançar que, al meu espectacle, realitzo un número de màgia a partir d’un telèfon mòbil”, resol. Entre moltes altres sorpreses, és clar. “¿Veurem trucs inèdits, alguna estrena?”. Assenteix, misteriós. Aquests mags…

El Mag Gerard reivindica la màgia com una sort d’artesania. Una artesania del misteri, de la sorpresa, de la il·lusió. “Al cap i a la fi, el gran secret d’un mag és no trencar aquesta il·lusió generada del no res”, enllaça amb la descripció inicial. Durant aquest mes de novembre, Tarragona torna a ser l’escenari viu de la millor màgia del país. Gaudeixin de l’espectacle!

Toni Cabanillas
Toni Cabanillas
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here