22.9 C
Província de Tarragona
Diumenge, juny 23, 2024

Descobrint l’art dels segles XVI i XVII als Països Baixos

Una trentena de persones han seguit amb interès la visita comentada a l’exposició del CaixaForum Tarragona. Foto: Ricard Lahoz.

Una trentena d’amics i amigues del FET a TARRAGONA han participat aquest dissabte en una visita comentada a l’exposició de pintura flamenca i holandesa instal·lada al CaixaForum. Una nova activitat cultural que la revista organitza per als seus subscriptors.

 

La visita s’ha aturat en diverses obres dels cins àmbits en què està dividida l’exposició: retrats; al·legories; escenes de la vida quotidiana; paisatges; i natures mortes i gerros de flors. Es tracta d’una quarentena llarga d’obres seleccionades dels Museus d’Art i Història de Ginebra (Suïssa).

TRENTA SUBSCRIPTORS DEL ‘FET’ PARTICIPEN EN UNA VISITA COMENTADA A L’EXPOSICIÓ DEL CAIXAFORUM

El guia ha explicat als assistents el context de l’època, uns segles XVI i XVII marcats pels conflictes i les diferències entre el nord i el sud dels Països Baixos. També és una etapa de creixement econòmic i comercial, el que permet consolidar una període d’art ric i esplendorós.

Entre els assistents, un nen de 7 anys, el Pau, que ha seguit amb interès les explicacions de l’expert. Foto: Ricard Lahoz.

A través dels comentaris de l’expert, els subscriptors del FET han pogut descobrir tècniques, característiques i detalls d’algunes de les obres exposades més rellevants. Fins i tot, a la visita ha participat activament el Pau, un nen a punt de fer 7 anys, l’assistent més jove de l’activitat.

 

La visita al CaixaForum forma part del programa cultural que la revista FET a TARRAGONA organitza per als seus més de 600 subscriptors. La pròxima activitat tindrà com a escenari el Museu Nacional Arqueològic, situat al Tinglado 4 del Moll de Costa.

 

L’exposició de pintura flamenca i holandesa estarà instal·lada al CaixaForum Tarragona fins al proper mes de gener. L’entrada és gratuïta.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here