21.4 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 12, 2024

L’arqueologia cristiana, a reflexió a Tarraco Biennal

D’esquerra a dreta: Andreu Muñoz, Joaquin Ruiz de Arbulo i Jordi López. Foto: Ricard Lahoz.

Cinc experts en arqueologia obriran aquest dimecres, amb una conferència oberta al públic en general, la quarta edició de la Tarraco Biennal. La cita tindrà lloc a les 19,30 h. a l’Aula Magna del Campus Catalunya de la URV. Els ponents parlaran del procés de cristianització de Tarraco, Corduba, Carthago Nova i Emerita Augusta, les grans ciutats d’Hispània a l’Antiguitat tardana.

 

L’acte és obert a tothom, perquè Tarraco Biennal pretén apropar a la gent els coneixements dels investigadors en aquest àmbit de la recerca. Entre els cinc ponents, n’hi ha dos que són catedràtics de la URV: Joaquin Ruiz de Arbulo -molt popular entre els subscriptors del FET per les seves visites guiades- i Ricardo Mar. Els altres conferenciants pertanyen a les universitats de Còrdova i Murcia i l’Institut d’Arqueologia de Mèrida.

EL CONGRÉS ARRENCA AQUEST DIMECRES AMB UNA CONFERÈNCIA OBERTA A TOTHOM SOBRE LES CIUTATS D’HISPÀNIA

Enguany, el quart congrés internacional d’Arqueologia i Món Antic coincideix amb la setena reunió d’Arqueologia Cristiana Hispànica. La trobada científica se celebrarà aquest dijous i divendres amb sessions simultànies a l’Aula Magna i la Sala de Juntes de la URV. L’organització s’ha vist obligada a prendre aquesta mesura per l’allau de presentacions: 66 en total, a més de 8 pòsters.

 

L’interès dels experts és evident: Tarraco Biennal es consolida com un referent de l’arqueologia i el món antic. Hi ha més 150 persones inscrites. La majoria d’investigadors són catalans i espanyols, però també n’hi ha de Portugal, Itàlia, Àustria i Polònia. Els promotors de la iniciativa són Andreu Muñoz (Museu Bíblic), Jordi López (ICAC) i el propi Ruiz de Arbulo (URV). Els treballs que es presentaran al llarg del congrés es publicaran en un llibre que sortirà a la llum d’aquí un any.

LA TROBADA ACADÈMICA REP 66 TREBALLS DE RECERCA. HI HA MÉS DE 150 PERSONES INSCRITES

Dissabte, un cop finalitzada la trobada acadèmica, els inscrits podran fer una visita comentada a Centcelles i a la basílica visigòtica de l’Amfiteatre. I és que Tarragona és una de les seus més antigues del cristianisme i acull grans exemples d’arqueologia d’aquella època, com la pròpia necròpolis paleocristiana.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here