28.6 C
Província de Tarragona
Diumenge, agost 14, 2022

Mayelen Fouler: un viatge des de Tarragona a la Cuba colonial

Mayelen Fouler, la segona per la dreta, vestida d’època en la presentació de la seva segona novel·la. Foto: cedida.

Cada cop que seu davant el teclat i es posa a escriure, signa amb l’alter ego de Mayelen Fouler. Els cabells vermells són el primer que crida l’atenció. Després, un somriure tímid i una veu dolça. En la formalitat de les presentacions, li demano pel seu nom real. “Podem mantenir la intriga?”, em pregunta. I tant, Mayelen.

L’autora que s’amaga sota pseudònim és de Tarragona, i acaba de publicar la seva segona novel·la: ‘Los trenes del azúcar’ (editorial Harper Collins Ibérica), un romanç històric ubicat en l’època de la Cuba indiana i colonial. “M’encanta la història, i gaudeixo molt documentant-me i escrivint”, explica. Llicenciada en filologia hispànica, la seva vida laboral està vinculada a l’Administració pública. Un perfil digne de protagonitzar altres novel·les.

LA TARRAGONINA MAYELEN FOULER PRESENTA ‘LOS TRENES DEL AZÚCAR’, LA SEVA SEGONA NOVEL·LA

“El meu estil a l’hora d’escriure és molt visual, molt cinematogràfic”, es descriu. Fouler es va estrenar com a autora d’èxit de la mà de ‘En tierra de fuego’ (Harper Collins Ibérica, 2015), un romanç històric a ritme de tango en l’Argentina del 1943. “Amb aquesta novel·la m’he pogut obrir a molts lectors, i ha estat entre les obres de ficció més venudes en diversos països”, celebra.

L’autora, vestida d’època, va signar alguns exemplars als assistents a la presentació. Foto: Àngels Sirisi

La seva ‘òpera prima’ va veure la llum després de guanyar un prestigiós premi literari entre més de 400 candidatures. No obstant, malgrat els èxits i la forta tirada internacional, Mayelen Fouler no oblida les seves arrels. “Tarragona sempre ve amb mi a totes les històries, i hi surt referenciada en molts detalls”, assegura. “La protagonista té a tocar del llit una ampolla d’un licor d’herbes, de color verdós…”, deixa caure. Efectivament, és el que esteu pensant.

“Abans de ser escriptora, jo he estat sempre una gran lectora de molts gèneres diferents”, afegeix. “Llegir és aprendre, és desenvolupar la ment, és viatjar i és viure altres vides”, sentencia, a tocar del Cafè La Cantonada. A l’acte de presentació de la darrera novel·la, desenes de persones van voler apropar-se a conèixer de ben a prop la nova història de Fouler.

EL SEU PRIMER LLIBRE VA SER UN ÈXIT DE VENDES A ESCALA INTERNACIONAL

“La part més enriquidora de cada llibre és el treball previ de documentació, especialment en casos com els meus, de novel·la històrica”, explica. Fouler no entén la cultura com un esforç, sinó com un tresor a compartir. “Puc estar més d’un any indagant per tal de crear una bona base on després traslladar i contextualitzar la història en la seva època”, continua.

La projecció tarragonina al món també arriba des del camp de la literatura. En present i en futur. La ment de la Mayelen ja comença a maquinar l’estructura d’una tercera novel·la que encara no té data. De moment, però, discretament i des de Tarragona, ja ha estat capaç de viatjar en el temps i en l’espai a dos universos ben llaminers per a qualsevol lector.

El nou llibre de Fouler ja està a la venda. Foto: Àngels Sirisi
Toni Cabanillas
Toni Cabanillas
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here