28.1 C
Província de Tarragona
Dimarts, juny 18, 2024

El Fortuny, entre Los Vivancos i Els Pets

Imatge promocional del nou disc i la gira 2018-2019 d’Els Pets.

Amb la voluntat d’atraure “nous públics”, la nova programació del Teatre Fortuny de Reus de cara al primer semestre de 2019 inclou noms tan diversos com Los Vivancos o Els Pets. Love of Lesbian i Lax’n’Busto seran altres dels reclams per seduir el públic. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, va assenyalar que amb els nous espectacles programats, l’equipament segueix sent “un referent” per a les companyies d’arreu del país i de l’Estat.

 

Les xifres, de fet, no són pas dolentes. Si l’any 2016 pel Fortuny hi van passar 16.000 persones, actualment ja n’ha aplegat 500 més, i això que resten quatre espectacles pendents de representar-se abans de tancar l’exercici. Ja fa força temps que el gerent del consorci que gestiona el teatre, Josep Margalef, va anunciar la voluntat de cedir l’escenari a ídols que fessin passar per caixa gent que “potser mai ens ha vingut a veure”. David Bustamante o Antonio Orozco són dels més clars exemples d’aquesta nova estratègia. El segon, per cert, va omplir les dues nits que va ser a la capital del Baix Camp.

PRESENTEN LA PROGRAMACIÓ DEL TEATRE REUSENC PER AL PRIMER SEMESTRE DE 2019

La línia més comercial i ‘mainstream’ la segueixen ara Los Vivancos. Barregen màgia, dansa i arts marcials, en un format que uns quants trobem indigest però que, pel que sembla, connecta amb audiències de tota condició i edat. El grup passarà pel Fortuny el 8 de febrer a les 9 del vespre. La programació, això sí, inclou també diverses peces teatrals d’impacte. És el cas de la producció del TNC ‘La importància de ser Frank’, nova aproximació al clàssic de Wilde amb la mirada de David Selvas i un repartiment encapçalat per Miki Esparbé, David Verdaguer i Laura Conejero. La funció serà el 26 de febrer, igualment a les 9 del vespre.

 

Els Pets aportaran el caràcter del territori als primers mesos de 2019 al Fortuny. El trio de Constantí passarà pel teatre reusenc els dies 8 i 9 de març (a les 9 del vespre) per presentar-hi el disc ‘Som’, un lustre després del seu anterior treball discogràfic. Els vendrellencs Lax’n’Busto, lluny dels escenaris des de fa un parell d’anys, sortiran de gira pel país amb un projecte en què presentaran cançons inèdites interpretades per diversos cantants. La seva cita amb el públic reusenc serà el 24 de maig, a les 9 del vespre. La cirereta del país durà Francesc Orella a Reus al capdavant de ‘L’últim acte’ de Txékhov. Serà el 28 de maig.

Un moment d el’obra ‘La importància de ser Frank’, producció del TNC. Foto: Felipe Mena

Margalef va admetre, en la presentació als mitjans de la nova programació, que l’actual segon semestre de 2018 ha estat “complicat”. Amb tot, va fer una anàlisi en clau nacional per argumentar que “fins i tot a Barcelona” hi ha hagut sales que han patit greus problemes per tirar endavant. La mitjana d’ocupació del Fortuny, aquests últims mesos, ha estat “entre el 75 i el 76%”. En l’any de ‘Reus, Ciutat de la música 2018’, que encara s’allargarà els primers mesos de 2019, el gran teatre de la ciutat acollirà també el cèlebre Ara Malikian (17 de gener a les 9 del vespre) i Love of lesbian. El grup de Santi Balmes presentarà ‘Miralls i miratges’ el 10 de febrer al vespre.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here