21.4 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 12, 2024

Ordre i neteja en precampanya

Anunci de la campanya ‘Cuidem el teu barri’. Foto: Ricard Lahoz.

A sis mesos de les eleccions municipals es noten alguns símptomes de reacció de l’equip de govern de l’ajuntament de Tarragona en temes clau com la neteja i l’ordre en l’espai públic. Qüestions que ha obviat l’alcalde Ballesteros en les seves darreres intervencions públiques, però que formen part de la llista de principals crítiques i preocupacions dels veïns.

 

El pla integral que coordina els serveis de neteja, jardineria i brigada municipal ja es deixa notar des de fa gairebé un mes. L’actuació permet actuar a fons en diversos carrers cada dia. El consistori avisa els conductors amb prou antelació  que retirin els vehicles per deixar neta la calçada. L’avís municipal duu el suggerent títol de ‘Cuidem el teu barri’.

EL GOVERN MUNICIPAL DONA SÍMPTOMES DE RESPOSTA A ALGUNES QUEIXES DELS VEÏNS

La campanya, que no suposa cap cost addicional, va ser presentada en públic pel primer tinent d’alcalde, José Luis Martín, del Partit Popular. Un senyal inequívoc que a Martín li preocupa especialment aquest tema amb vistes a les eleccions del proper mes de maig, conscient que hi ha un creixent malestar entre els tarragonins pel que fa a la neteja de la ciutat.

Ratlles blanques delimiten des de la setmana passada l’espai de les terrasses del carrer Lleida. Foto: Ricard Lahoz.

Altres símptomes lleus que indiquen que el govern municipal s’ha posat les piles són la delimitació clara de l’espai de les terrasses en una via de tanta concentració com la del carrer Lleida o la poda dels arbres de Torres Jordi en resposta a les denúncies dels veïns pels excrements d’una plaga d’estornells que afecta la part baixa de la ciutat.

‘CUIDEM EL TEU BARRI’, LEMA DEL PLA INTEGRAL DE NETEJA QUE ES FA CADA DIA EN DIVERSOS CARRERS

En els dos casos, el govern mira de satisfer les reivindicacions veïnals: en el primer cas, les queixes per la invasió de les terrasses en l’espai dels vianants; i en el segon cas, per la brutícia dels estornells a les voreres i els vehicles aparcats.   Aquest tema no està del tot resolt perquè els milers d’ocells que fan vida de nit continuen envaint els jardins de Tabacalera, la Chartreuse i la piscina del Serrallo.

 

En tot cas, aquests petits exemples d’intervenció a l’espai públic revelen que el govern PSC-PP (sense cap coordinació interna) ha començat a prendre algunes decisions que no costen diners i que miren de pal·liar el descontentament de molts tarragonins. També, en aquesta línia es pot interpretar la decisió de muntar un dels dos pessebres municipals a la plaça dels Infants, al cor del barri del Port, un dels més crítics amb l’acció del govern.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here