24.5 C
Província de Tarragona
Dimecres, juliol 17, 2024

70 tarragonins sota la mirada d’Albert Saludes

Foto: Ricard Lahoz

Quan m’ho va proposar, aviat farà un any, em va sorprendre que jo fos a la llista dels triats. Albert Saludes em va trucar per explicar-me un projecte fotogràfic i per demanar-me que en fos un dels models al·legant que formava part de la seva agenda personal i feia temps que ens coneixíem per raons professionals. Amb l’Albert ens havíem conegut als estudis de Tarragona Ràdio quan ell era president de l’Agrupació Fotogràfica de Tarragona.

 

També em va sorprendre l’elecció perquè Saludes buscava tarragonins per al seu projecte de retrats fotogràfics, i qui signa -que no va néixer a Tarragona- li va fer veure que no complia les condicions. La seva resposta va ser prou clara: “Ets un tarragoní d’adopció i sents molt més la ciutat que altres que han nascut aquí”.

 

I encara em va sorprendre, positivament, un altre element: la planificació amb què l’Albert preparava l’exposició. Agenda en mà, anava trucant un per un els escollits i anava planificant els indrets per cada retrat i les dates i hores escollides. El primer dia que en vam parlar ja tenia acordat amb l’Autoritat Portuària que la mostra s’inauguraria abans de Nadal del 2018.

DIJOUS S’INAUGURA AL TINGLADO 1 UNA MOSTRA DE RETRATS DE PERSONES DE L’ENTORN DE L’AUTOR

I ja hem arribat a la data. Aquest dijous a les 19 hores al Tinglado 1 del Port s’obre al públic ’70 tarragonins davant la càmera’. L’autor, Albert Saludes, explica que “la tria dels models no ha estat feta sota cap pressió ni per interessos més o menys pràctics”. Són gent del seu entorn, persones que formen part de la seva agenda, de l’A a la Z, amb més o menys presència pública a la ciutat.

 

Culmina així un projecte molt cuidat en tots els detalls i treballat des de fa mesos. En el meu cas, la sessió fotogràfica va tenir un lloc el passat 10 d’abril en un indret singular de la Part Baixa de la ciutat que us convido a descobrir al tinglado. No conec el resultat de la sessió i no el vull conèixer fins al moment de la inauguració. Serà una sorpresa!

 

De moment, us deixo acompanyant l’article un parell de fotos amb l’Albert Saludes preparant l’escenari, la llum i la composició del meu retrat. I així, fins a 70 composicions i espais. El resultat no us el podeu perdre.

Foto: Ricard Lahoz.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here