15.8 C
Província de Tarragona
Dijous, març 28, 2024

Presentem el ‘Fet’ 33 al Teatret del Serrallo

Coberta del número 33 d ela revista FET a TARRAGONA. Autor: David Oliete.

El 2018 serà recordat, entre d’altres coses, com l’any de la victòria del feminisme que desborda els límits tradicionals; l’any en què moltes dones van alçar la veu contra la desigualtat d’oportunitats, en què centenars de milers de dones van dir prou i van prendre els carrers d’una manera com no s’havia vist mai fins ara.  Aquesta força es va fer evident el 8 de març quan dones de diferents edats, professions, ideologies i estrats socials van posar en evidència un malestar acumulat durant massa temps.

LA REVISTA ÉS UN MONOGRÀFIC AMB MÉS DE 50 DONES DE TARRAGONA COM A PROTAGONISTES

Abans que arribi la nova eclosió del proper 8 de març, al FET a TARRAGONA us proposem fer un recorregut per les trajectòries d’una cinquantena de dones de la ciutat en una edició especial de la revista. Aquestes en són les protagonistes:

 

– Sis dones que treballen en ambients tradicionals d’homes: una camionera, una estibadora, una empresària, una tècnica d’operacions al pantalà, una capitana marítima i una enginyera a la refineria.

– L’equip de llevadores de l’hospital Santa Tecla, unes professionals que comencen la seva feina molt abans del part.

– Un grup de treballadores de l’atenció sociosanitària que acompanyen i cuiden les persones en la seva darrera etapa de la vida.

– Deu dones que dirigeixen equipaments culturals de Tarragona: museus, biblioteques, arxius i sales d’exposicions.

– Tres dones grans que van viure el final de la guerra civil i el model educatiu i social del franquisme. El seu testimoni manté viva la memòria d’una etapa fosca.

– Quatre joves membres dels col·lectius feministes Cau de Llunes i Fridas, que aspiren a la plena emancipació.

– Dues joves magrebines i una de raça gitana que estudien a la Universitat Rovira i Virgili, tot i un context ple d’adversitats.

– Quatre científiques que expliquen les seves trajectòries als despatxos i els laboratoris universitaris d’aquí i de fora.

– L’equip senior femení del Club Rugby Tarragona, un exemple per demuntar el tòpic dels esports d’homes i de dones.

– L’espai de la il·lustradora Bet Díez, Anduluplandu.

– La mirada de la fotògrafa Alba Rodríguez.

– L’entrevista a Laura Román, secretària general i responsable d’Igualtat de la URV.

EL ‘FET’ ARRIBA AQUESTA SETMANA A LES LLIBRERIES I ES DISTRIBUEIX ENTRE ELS SUBSCRIPTORS

Aquests i molts altres continguts els trobareu al número 33 del FET a TARRAGONA, que a partir d’aquest dimarts es distribueix entre els subscriptors. Si et vols afegir la comunitat de més de 600 amics del FET, subscriu-t’hi aquí i dona suport al periodisme de qualitat i a la gent que fa coses per Tarragona.

 

La revista la trobareu a Llibreria La Capona, Llibreria Adserà, Cal Matias (Serrallo) i Quiosc El Miracle (Via Augusta, 8).

 

També la trobareu el proper dissabte 26 de gener a les 12 del migdia al Teatret del Serrallo, on farem l’acte de presentació del FET amb totes les seves protagonistes. L’acte, que compta amb el suport del Port de Tarragona i Vermut Miró, és obert a tothom.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here