12 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 21, 2024

El Rei de Carnaval: “És el més gros que m’ha passat a la vida”

Agustí Pouget és enguany el Rei Carnestoltes de Tarragona. Foto: Nil Morato.

El Rei Carnestoltes d’enguany és Agustí Pouget, de la comparsa Nou Ritme, que l’any passat van aconseguir ser els primers classificats de la Rua d’Artesania. L’Agustí porta 25 anys seguint el Carnaval i els darrers 10 participant des de dins, sortint un any amb Som i Serem i nou amb la comparsa Nou Ritme, una altra mostra de fidelitat a un col·lectiu, igual que la Concubina Raquel Recasens.

 

Per a l’Agustí ser el Rei de Carnaval és “el més gros” que li ha passat mai. “Això només passa una vegada a la vida i espero gaudir-ne sense nervis, tranquil, assaborint cada instant”, explica. Ell mai ha fet de rei de comparsa i, per tant, tampoc ha fet mai de Rei Carnestoltes però, tot i això, es mostra molt segur d’ell mateix. “Tinc la tranquil·litat que he vist molts actes, moltes presentacions de reis i sé el que em toca fer, no em ve de nou”, argumenta.

Agustí Pouget porta 9 anys unit a la comparsa Nou Ritme, guanyadora de la Rua d’Artesania el 2018

L’Agustí es va anar fent la idea que seria el Rei quan la comparsa Nou Ritme va aconseguir el primer lloc l’any passat. “La gent ja esperava que jo fes aquest paper, d’una banda pensaves “bé, tranquils, ja es dirà”, però de mica en mica et vas fent la idea, i al final ja me l’esperava”.

 

“A mi el Carnaval em dóna vida, suposa mig any d’estar en marxa, de fer coses, de ballar amb gent jove, no concebo la vida sense el Carnaval”, explica entusiasmat un home que espera que aquesta il·lusió li duri sempre. És per això que ser el Rei Carnestoltes per ell és un “subidón” , però té clar que vol viure-ho amb tranquil·litat: “si ho penses molt dius ostres que fort, i a vegades els nervis et poden, però procuraré que no em passi, després ja pensaré el que he viscut”.

A la sala on Nou Ritme assaja les coreografies per sortir al Carnaval. Foto: Nil Morato.

En quant a la comparsa Nou Ritme, l’Agustí explica que estan sempre amb el cap connectat al  Carnaval. “Les idees surten quan surten, és veritat que quan s’acaba descansem una mica però poc, perquè hi ha molta feina a fer i, de fet, ara encara no hem celebrat el Carnaval i ja estem pensant en el desè aniversari de Nou Ritme”, reconeix l’Agustí.

 

En aquests nou anys de vida, la comparsa ha aconseguit una Disfressa d’Or l’any 2012 i quatre regnats consecutius, aconseguint la primera posició els anys 2012, 2014, 2016 i 2018, per tant, els anys que han pogut participar en concurs –les comparses que porten el Rei i la Reina aquell any no són puntuables- han aconseguit el primer lloc. Per a l’Agustí, una de les claus de l’èxit és el grup d’amics que han format a la comparsa i la feina que fan any rere any. “Ens trobem per Santa Tecla i a partir de l’octubre ja comencem a fer tallers i assajar fins que arriba el Carnaval”, detalla. Normalment, la comparsa està formada per entre 60 i 70 persones, una quantitat “perfecte” per a l’Agustí perquè diu que “així ens coneixem tots i estem tots connectats”.

El rei troba encertat haver traslladat la Disfressa d’Or al diumenge previ a Carnaval

Enguany el Rei i la Concubina no han participat a la Disfressa d’Or, tal i com feien en les darreres edicions, una decisió que a l’Agustí li sembla molt encertada perquè d’aquesta manera la gent gaudirà més de la seva entrada a la ciutat. “El dimecres la gent sempre anava atabalada, i nosaltres també acabant de preparar els vestits per a la Disfressa d’Or, que es feia dijous. En canvi, ara el concurs ja s’ha celebrat i la gent podrà sortir a veure’ns i gaudir de l’espectacle amb més ganes”, descriu l’Agustí. I afegeix:  “Comptar amb un acte propi (les comparses Nou Ritme i CromaticFusion) permet gaudir molt més del Rei i la Reina al públic i a nosaltres mateixos”.

 

Els assajos grupals entre les dues comparses van començar al Nadal i assegura que tot ha estat molt fàcil, ja que s’han ajudat molt entre ells. “La Raquel m’ha donat molta tranquil·litat a l’hora d’afrontar el regnat i, en certa manera, jo també li he donat a ella fora de les pistes de ball, perquè porto tants anys veient què fan els Reis i les Reines que no em ve de nou”. Tant l’Agustí Pouget com la Raquel Recasens estan molt il·lusionats amb el regnat perquè saben que serà un moment únic i irrepetible.

Nil Morato
Nil Morato
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here