24.5 C
Província de Tarragona
Dimecres, juliol 17, 2024

Boada: “Abans tenia un bar ple de gent i ara el tinc ple de records”

Eduard Boada conversa amb el director del ‘Fet’, Ricard Lahoz, al vestíbul del Teatre Tarragona. Totes les fotos que acompanyen l’article són de David Oliete.

“La planxa del bar encara funciona, però la caixa ja no”. Murri, amb un somriure sota el nas, Eduard Boada explica anècdotes ara que ha hagut de tancar el bar de la seva vida. Ell hi va, de tant en tant a esmorzar amb amics i companys, i gairebé cada dia per continuar ampliant els retalls i records que omplen les parets del local. Aquests detalls són els que configuren el reportatge al voltant de Casa Boada que han preparat Enric Garcia Jardí i David Oliete per al número 34 del FET a TARRAGONA.

 La presentació del número 34 del ‘Fet’ esdevé un homenatge al pregoner de Santa Tecla

Eduard Boada rep un altre reconeixement dels seus veïns i conciutadans al vestíbul del Teatre Tarragona, a l’acte de presentació de la revista. “Abans tenia un bar ple de gent, i ara tinc un bar ple de records”, diu amb un punt de nostàlgia. “No voldria que es perdessin aquests records, són tota la meva vida”, afegeix. I sobre el pregó de Santa Tecla, que ja està preparant, avança: “Serà senzill, humil, i hi sortiran moltes persones anònimes”.

La dona i els fills de Boada van participar a l’acte.

Boada i la seva família han obert aquest dimarts al vespre la presentació del FET 34. Un revista que dedica un dossier de 25 pàgines a preguntar-se si hem avançat prou com a ciutat en aquests últims 40 anys. Alguns dels experts que hi diuen la seva, fan aportacions sintètiques, però molt interessants davant del públic.

“El pregó serà humil i senzill”, va dir Boada.

Joan Tous, arquitecte, destaca com a punts positius la tranformació de la Part Alta i l’arribada de la universitat. En el capítol d'”assignatures pendents”, assenyala les façanes marítima i fluvial: “El riu és una oportunitat per crear un nou eix de centralitat que encara no hem aprofitat”. I resumeix: “Hi ha aspectes que s’han canviat per a bé, però tenim molta feina pendent”.

De dreta a esquerra, Xavier Climent, Joan Tous, Rafael López-Monné i Carlos Montejano, que van aportar reflexions sobre urbanisme, mobilitat i trens. i

Xavier Climent, també arquitecte, coincideix en veure una oportunitat de futur al voltant del Francolí, i remarca que “a Tarragona li manca molta planificació a nivell global, una aposta de consens ampli per avançar”. Creu que moltes coses fins ara han sortit “per casualitat”.

 Transformar l’entorn del riu i recosir el centre amb els barris són assignatures pendents de Tarragona, segons els arquitectes

A les reflexions s’afegeix el geògraf Rafael López-Monné: “El nostre model de ciutat és heretat, de barris dispersos i la gran assignatura pendent encara és recosir-la”. Posa com a exemple negatiu l’autovia de Reus: “Amb aquesta via ràpida hem dit als barris que no formen part de Tarragona”. I contudent, conclou: “A Tarragona vivim d’esquenes els uns dels altres. Estem desaprofitant el nostre gran potencial”.

La científica Manola Brunet.

Aquestes i altres valoracions les podeu llegir amb calma al llarg de 4 reportatges del FET 34, on també trobareu converses interessants amb Manola Brunet, científica experta en canvi climàtic; Bito Fuster, excampiona de gimnàstica rítmica vinculada ara a projectes educatius i esportius; i Mariona Fernàndez Blanco, que treballa amb cors infantils inclusius al Palau de la Música.

L’exgimnasta Bito Fuster.

Sobre l’autoestima dels tarragonins parlaven ahir dues d’aquestes protagonistes. Brunet afirmava: “Des de Tarragona, fem coses d’una gran vàlua que ens passen desapercebudes. No ens promocionem bé”. I Fuster insistia: “És una llàstima que ens reconeguin més a fora que a casa, però això no vol dir que no tinguem persones preparadíssimes!”.

 

La revista ja es pot trobar a partir d’aquest dimecres a Llibreria La Capona, Llibreria Adserà, Cal Matias (Serrallo) i Quiosc el Miracle (Via Augusta, 8).

 

 

 

I aprofita la sortida al carrer del FET 34 per

subscriure-t’hi aquí.

 

 Aquí teniu més fotos de l’acte:

 

Toni Cabanillas
Toni Cabanillas
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here