Advertisement Advertisement Advertisement
14.6 C
Província de Tarragona
Dimecres, març 22, 2023

Il·lustradors de dues cares

Pep Serra treballa sovint al tren, mentre es desplaça a Barcelona. Foto: David Oliete.

Pepe Serra i Octavi Torné són il·lustradors tarragonins. Les seves trajectòries són força diferents, però tenen en comú que tots dos van estudiar una carrera tècnica abans de passar per l’Escola d’Art i Disseny. A més, tot i que es podrien dedicar exclusivament a la il·lustració, ho combinen amb una altra feina que els fa viatjar en tren ‒l’un cap al nord i l’altre cap al sud‒ moltes hores a la setmana.

 

Josep Serra als documents oficials, Pep Serra per als amics, però Pepe Serra quan treballa de comunicador gràfic, com li agrada definir el que fa. “La il·lustració és una conseqüència de fer allò que més m’agrada, que és el procés creatiu”, explica, “però ho podria fer amb altres eines com la fotografia o el vídeo”. Serra és un tarragoní que va estudiar Enginyeria Tècnica Industrial i que va exercir aquesta professió al sector de l’automoció. Però la feina no l’omplia i va decidir canviar de vida. Així, va començar a estudiar il·lustració a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona (EADT) mentre treballava de professor, i després encara va complementar la formació amb la llicenciatura de Publicitat i Relacions Públiques a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

PEP SERRA TREBALLA DES DE TARRAGONA PER A MITJANS DE COMUNICACIÓ DE TOT EL MÓN

Va fundar l’estudi Mènsula amb Txomin Medrano i Albert Cilveti, i ara treballa com a freelance per a clients d’arreu del món: “Tinc un agent que em representa als Estats Units i un altre que ho fa al sud-est asiàtic i Austràlia”, explica. Així, entre els seus clients hi ha el diari La Nación (Argentina), el South China Morning Post (Hong Kong), el Tampa Bay Times (Florida, EUA), El País o la revista Sàpiens, per a la qual ha fet, desinteressadament, la portada d’Estimats Lluc i Joana, el recull de contes escrit des de la presó per Oriol Junqueras.

(…)

Octavi Torné treballant al seu estudi. Foto: David Oliete.

Octavi Torné és Octavius, un nom que es va posar fa molts anys. “Quan viatjava veia que Octavi era un nom que alguns no entenien, i vaig creure que en la seva versió anglesa i llatina a la vegada seria més fàcil de recordar, a més de donar-li una solera romana lligada a Tarragona que ja m’agrada”, comenta. L’interès pel dibuix, com en el cas de Pepe Serra, li ve de petit, però a l’hora de triar una carrera va optar per Arquitectura, un sector en el qual va treballar fins que la crisi el va deixar sense feina. Va ser llavors quan es va plantejar estudiar il·lustració a l’EADT.

octavi torné ha dissenyat diverses peces relacionades amb festes tarragonines

Com a treball final del curs volia elaborar una guia il·lustrada de Tarragona, uns dibuixos que, després d’un viatge a Noruega, van canviar de format i es van convertir en unes làmines que actualment es troben penjades en parets ben llunyanes de Hong Kong o Boston. Mai ha deixat de dibuixar, però al principi ho feia en petit comitè, plasmant sobretot Tarragona i les seves festes i regalant-ho a amics i familiars. Una situació que va canviar el 2014, quan la botiga El Negrito i la Negrita li va encarregar una samarreta de Santa Tecla. “Va ser la primera vegada que vaig veure que gent que no coneixia de res pagava per una cosa que havia fet jo”, recorda amb orgull. També ha fet una samarreta per al Ball de Diables Petit, el barrilet de les festes, cartells de Carnaval, del Concurs de Focs Artificials…

(…)

Si voleu descobrir més coses d’aquests dos il·lustradors de Tarragona i els seus treballs, us convido a llegir-ne el reportatge íntegre que publiquem a l’últim número del FET a TARRAGONA.

 

La revista es pot trobar a Llibreria La Capona, Llibreria Adserà, Cal Matias (Serrallo) i Quiosc El Miracle (Via Augusta, 8).

 

Laia Poblado
Laia Poblado
Comunicadora audiovisual
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here