18.4 C
Província de Tarragona
Dilluns, abril 15, 2024

El Refugi 1 del Port, nou centre d’atenció als creueristes

 

El Refugi 1 del Moll de Costa es prepara per ser el nou centre d’atenció als creueristes. Foto: Ricard Lahoz.

El Refugi 1 del Port de Tarragona es transforma en el nou centre d’acollida i atenció als creueristes. L’increment de vaixells i passatgers previst per aquest 2019 ha obligat l’Autoritat Portuària a buscar un espai ampli i en condicions. L’edifici de l’antiga duana, situat a l’inici de la marina Port Tarraco, acollia els creueristes l’any passat, però ha resultat del tot insuficient.

 

El Refugi 1 s’està condicionant aquests dies per obrir portes el 19 d’abril, Divendres Sant, el dia de l’arribada del primer creuer de la temporada. L’espai disposarà de diversos taulells perquè els passatgers puguin realitzar les gestions prèvies a l’embarcament, una zona per guardar les maletes, i una sala d’espera còmoda i amb autoservei de cafeteria.

Es vol oferir als més de 100.000 passatgers d’aquest any un espai d’acollida còmode i amable

El president del Port, Josep Maria Cruset, considera imprescindible oferir un “espai amable” als creueristes. “La primera impressió que rep una persona que arriba a Tarragona per embarcar és clau”, afirma. I per tant, s’havia d’acabar amb la imatge de desenes de passatgers esperant amb maletes en una carpa provisional, al costat de l’antiga duana i sota una sol de justícia en ple estiu.

 

La cara B d’aquesta decisió és que el Port i la ciutat perden durant bona part de l’any un espai gran com el Refugi, adient per acollir activitats culturals, lúdiques i firals, i que fins i tot s’utilitzava sovint com a escenari d’actes polítics.

  El Port estudia com fer compatible en diumenge l’ús de l’Escullera per part de ciclistes i autocars

Per aquest 2019 s’esperen uns 110.000 creueristes a bord de 65 embarcacions. Costa Cruceros portarà a Tarragona cada setmana un vaixell més gran, el Costa Fortuna, amb capacitat per a 3.470 persones. La temporada de la companyia arrencarà el 5 de maig.

 

A més del Refugi, l’Autoritat Portuària condicionarà l’esplanada del davant (on hi ha dues grues històriques que ara s’estan restaurant) com a àrea d’aparcament dels autocars que enllacen amb la terminal de creuers, al moll de Llevant, a través del passeig de l’Escullera.

 

Aquí, el Port té un problema afegit. Els vaixells de Costa Cruceros atracaran aquest any els diumenges, i no els divendres com l’any passat. Es tancarà cada diumenge l’Escullera a ciclistes i patinadors per permetre el pas dels autocars plens de turistes? Segons Cruset, estudien fórmules per no tallar en dia festiu el Km 0, una zona d’esport i oci familiar molt visitada per gent de totes les edats. Els creueristes no n’haurien de tenir ús de preferència davant els tarragonins.

 

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here