23.7 C
Província de Tarragona
Divendres, juliol 1, 2022

Beques que canvien la vida

L’alumna Anna Mora Sansaloni, a l’acte de lliurament de les beques, respon les preguntes del presentador Ricard Lahoz. Foto: Javi Martínez.

L’Anna està estudiant primer de Medicina a la URV. Està molt contenta perquè el curs passat no hi va poder accedir per ben poc, i ara veu que és possible fer realitat el seu somni de ser metge. Encara no té clara quina especialitat triarà, però de moment explica amb un somriure el bon ambient entre companys i professors a les aules de la facultat.

 

L’Anna Mora és de Deltebre, però de dilluns a divendres viu a Reus. Ella és una de les 19 alumnes que rep aquest curs una de les beques Fundació Repsol – Consell Social de la URV. Gràcies als 5.000 euros de la beca, l’Anna es pot pagar l’allotjament i els desplaçaments setmanals entre les Terres de l’Ebre i la capital del Baix Camp. Sense aquest ajut, reconeix, no podria estar avui estudiant Medicina.

L’Anna pot estudiar Medicina a la URV gràcies a l’ajut de Repsol i el Consell Social de la universitat

Quan li pregunto per què hi ha una immensa majoria de noies entre els estudiants amb beca, respon convençuda que “és el moment de les dones i l’aprofitarem”. L’Anna pertany a aquesta generació de joves desacomplexades que no estan disposades a patir la discriminació i la falta d’oportunitats de les seves mares i àvies.

 

Com l’Anna, altres dues joves estudien Medicina a la URV gràcies a les beques de Repsol i el Consell Social de la universitat. Enguany també se’n beneficien estudiants d’Enginyeria Electrònica, Química, Enginyeria Química, Administració i Direcció d’Empreses, Comunicació Audiovisual, Llengua i Literatura Catalana, Pedagogia, Biologia Molecular i Biotecnologia, i Educació Social. Un ventall ben plural que remarca les inquietuds diverses dels joves d’avui.

Els divuit estudiants que enguany reben una beca de la Fundación Repsol i el Consell Social de la URV. Foto: Javi Martínez.

El programa de beques arriba enguany a la tretzena edició. El balanç és certament satisfactori i algunes dades resulten espectaculars: el 96% dels alumnes becats han acabat els estudis amb èxit i tenen feina. Es nota que són joves que reconeixen les dificultats econòmiques familiars i que, per tant, valoren especialment l’ajut de les beques amb un esforç suplementari a l’hora d’estudiar.

Gairebé tots els alumnes becats troben feina després de completar un expedient acadèmic excel·lent

 

Fins ara, la iniciativa ha atorgat beques per valor de gairebé un milió d’euros. L’import total d’aquesta edició puja als 95.000 euros. Diners ben invertits perquè faciliten que alumnes de secundària amb un bon expedient acadèmic puguin accedir a la universitat i culminar els seus estudis superiors.

Una de les becades participa en l’espectacle de l’il·lusionista Jorge Luengo trepitjant vidres trencats. Foto: Javi Martínez.

El director de Repsol a Tarragona, Josep Francesc Font, ha anunciat com a novetat el programa ‘Alumni Repsol Tarragona’ que té com a objectiu mantenir al llarg del temps la relació entre l’empresa i els becats. Així, Repsol podrà continuar oferint assessorament i informació als joves titulats en les seves respectives carreres professionals.

 

Enguany, l’acte de lliurament de les beques s’ha realitzat per primera vegada a l’auditori del Centre de Formació del complex industrial de Repsol. Un acte que ha comptat amb la intervenció especial de l’il·lusionista i mentalista Jorge Luengo, que ha animat els alumnes a posar en valor els ajuts rebuts. El seu espectacle va deixar tothom bocabadat, especialment la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón. Ella també va encoratjar  les noies a treballar de valent per aconseguir fer realitat els seus somnis professionals.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here