17.6 C
Província de Tarragona
Diumenge, abril 14, 2024

Aules i mestres, protagonistes del ‘Fet’ 35

El dispositiu electrònic i els guixos simbolitzen una època de canvi a les aules. Portada del número 35 del ‘Fet’. Autor: David Oliete.

Vint mestres. Vint dones. No són les úniques, però sí les principals protagonistes del dossier que el FET a TARRAGONA publica en aquest número 35, coincidint amb la recta final del curs escolar. La revista estarà a la venda a partir de divendres a les llibreries de la ciutat i al llarg de la setmana es començarà a distribuir entre els subscriptors.

 

Hem triat quatre escoles públiques de primària de diferents zones de Tarragona -Mediterrani, Pràctiques, Ponent i Serrallo-, cercant entorns plurals i difonent iniciatives singulars, per posar en valor la feina dels mestres. Majoritàriament, dones motivades amb la seva feina, apassionades en el repte d’educar els més petits i disposades a afrontar situacions complexes.

la revista, que estarà al carrer a partir de divendres, fa un reconeixement a les mestres de primària

En aquest número del FET expliquem com s’afronta un absentisme del 50% dels alumnes, com es fomenta la lectura des de la biblioteca escola, com s’actua contra l’assetjament a les aules, com s’aten la diversitat dels infants en espais ordinaris i com es treballa en mòduls prefabricats. Grans reportatges signats per Albert Ollés, Anna Plaza, Eloi Tost i Toni Cabanillas que trobareu al número 35 del FET. Les fotos dels articles així com la imatge de la portada són obra de David Oliete.

L’escola Ponent, instal·lada en mòduls prefabricats, és un dels centres protagonistes del número 35 del ‘Fet’. Foto: David Oliete.

En aquesta ocasió, per no coincidir amb l’ambient de la campanya per a les eleccions municipals, convoquem l’acte de presentació de la revista per dimecres 29 de maig a les 19,30 hores a l’Institut Municipal d’Educació (IMET), al carrer Ramon y Cajal, 70. Un acte, com sempre, obert a tothom, i que serà un reconeixement a la feina dels mestres a les escoles tarragonines.

Per no coincidir amb la campanya electoral, la presentació del ‘Fet’ tindrà lloc dimecres 29 de maig

A banda del dossier, al FET 35 trobareu altres temes molt interessants:

‘A vuit metres sota terra’: un recorregut amb els tècnics especialistes i el periodista Esteve Giralt per ña xarxa de calvegueram de Tarragona.

‘Amb regust de mar’: una visita a l’Observatori Blau, nou espai pedagògic del Port de Tarragona per apropar el món de la pesca al públic en general.

Entrevista a Marc Chornet, director d’escena, que diu entre d’altres coses que “Tarragona no té un discurs fem i consensuat”.

‘Comerç de proximitat i resistència’. Entrem en dues botigues molt diferents i que celebren aniversaris: Scorpios (50 anys) i Calçats Núria (75 anys).

‘La dansa que allibera’: la ballarina tarragonina Verònica Blasco ens explica l’experiència d’impartir classes a la Xina i el Vietnam.

‘Els llibres de l’Arqueològica’: celebrem els 175 anys d’història de la Reial Societat Arqueològica Tarraconense amb una visita a la seva biblioteca, una de les millors del país en el seu àmbit.

 

Aquests i altres continguts al número 35 del FET, a partir de divendres 10 a la venda a: Llibreria La Capona, Llibreria Adserà, Cal Matias (Serrallo) i Quiosc El Miracle (Via Augusta, 8).

Un obsequi per a nous subscriptors

 

Coincidint amb la sortida al carrer de la revista, et convidem a fer-te subscriptor del FET aquesta setmana. Si t’hi apuntes, et farem arribar d’obsequi el número especial dedicat a Tarraco Viva, el festival del món romà, publicat amb motiu del seu vintè aniversari.

Portada del número 29 de la revista ‘Fet a Tarragona’. Foto: David Oliete.
Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here