22 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 19, 2024

El FITT recupera les dates de juny i un format de cinc dies

‘Tiestes’ serà estrena mundial al FITT. Foto promocional de la companyia Grumelot.

Tornen a les dates originals -l’última setmana de juny- i tornen al format de festival concentrat en cinc dies i no dispers al llarg de dos caps de setmana. A més, estrenen dos espais –CaixaForum i el Palau Firal en “zones del recinte no convencionals”- i recuperen el carrer amb una intervenció diària en forma de cercavila per acompanyar el públic en els desplaçaments fins al sopar al jardí del Metropol.

 

La sisena edició del Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT) es continua consolidant com una de les cites culturals d’aquí amb més projecció exterior. Una cita que ofereix una imatge moderna i cosmopolita de la ciutat amb espectacles originals, sorprenents i avantguardistes. Aquesta vegada hi haurà 6 muntatges a concurs i dos més al marge, la inauguració i la cloenda, el 25 i el 29 de juny respectivament.

EL FESTIVAL INTERNACIONAL DE TEATRE SE CELEBRARÀ DEL 25 AL 29 DE JUNY EN SIS ESPAIS

El Metropol esdevé el centre neuràlgic del festival i el seu jardí acull vermuts prefunció cada tarda de dimecres 26 a dissabte 29 a les sis de la tarda, i sopars els mateixos dies a un quart de nou del vespre, entre l’espectacle de la tarda i el de la nit. Als matins, l’activitat es concentra als workshops del CaixaForum.

 

El director del festival, Joan Negrié, presentava la programació aquest dilluns, encara sota l’impacte de la mort sobtada de Xavi Zaragoza, que va ser cap de premsa de la Sala Trono. Al jove periodista, “tot energia”, li dediquen precisament el certamen d’enguany.

Imatge promocional de ‘Piti Peta Hofen Show’, espectacle de circ procedent de França.

El FITT, nascut el 2011 com una cita bianual, ja es consolida com a festival anual de principis d’estiu gràcies a les aportacions de Repsol i la de la Diputació de Tarragona, que també ha crescut de manera important. Situat de nou al calendari festiu, entre Sant Joan i el Concurs de Focs Artificials, els organitzadors han preparat un certamen ple d’atractius.

 

En aquesta edició hi haurà una estrena mundial: ‘Tiestes’ de la companyia madrilenya Grumelot, corpoducció del propi FITT, el dimecres 26 de juny a la Capçalera del Circ en dues funcions. Però també veurem la feina de companyies de Màlaga, Mallorca, Catalunya, França, Gran Bretanya i Israel al Teatre El Magatzem, en l’accés per les escales mecàniques al Palau Firal i de Congressos i al propi Metropol.

L’espectacle ‘Tiestes’, que desafia la narrativa teatral clàssica, s’estrenarà a la Capçalera del Circ

Al darrere, hi ha un esforç ingent d’organització que s’hauria de veure premiat amb la resposta del públic. Calculen unes 5.000 persones al llarg dels 5 dies del festival i posen tot de la seva banda per fer-ho possible. Unifiquen preus amb la sala Trono. Els abonaments d’un dia costen 16€ (per als amics de la sala, 12€) i inclouen dos espectacles, sopar i workshop. Hi ha també un abonament de 50€ per gaudir de tot el festival.

 

Agermanat amb certamens de Bilbao, Birminghan i Roma de teatre i dansa contemporània, el FITT és avui el millor (i, dissortadament, únic) aparador de cultura actual amb vocació internacional que té Tarragona a les seves mans. No el deixem perdre!!!

Acte de presentació del FITT. Al mig, Joan Negrié, director del festival i Begoña Floria, regidora de Cultura. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here