11.5 C
Província de Tarragona
Dimarts, març 19, 2024

Presentem el ‘Fet’ 35 al claustre de l’IMET

Mural de l’escola institut Mediterrani, un dels centres educatius protagonista del FET. Foto: David Oliete.

El número 35 de la revista FET a TARRAGONA el presentem en públic aquest dimecres 29 de maig a les 19,30 hores al pati de l’Institut Municipal d’Educació (IMET), a l’avinguda Ramon y Cajal, 70, davant del Parc de la Ciutat. Hem triat aquest indret per primera vegada, tenint en compte que la revista publica un dossier de més de vint pàgines dedicat a explicar la feina dels mestres d’escoles públiques de primària de la ciutat.

L’acte, obert a tothom, tindrà lloc aquest dimecres 29 a les 19,30 hores

El FET ha triat quatre centres educatius per donar a conèixer diversos projectes innovadors i referencials, i descriure els diferents entorns on treballen. Coincidint amb la recta final del curs escolar, l’objectiu de la publicació és posar en valor aquesta feina. A l’acte, obert al públic en general, ens acompanyaran professionals d’aquests centres:

– Institut escola Mediterrani

– Escola El Serrallo

– Escola Ponent

– Escola Pràctiques

 

Els cinc reportatges del dossier del FET aborden com es fa front a un absentisme escolar del 50%, com es fomenta la lectura de la biblioteca escola, com s’actua contra l’assetjament a les aules, com s’atén la discapacitat dels infants en espais ordinaris i compartits amb la resta, i com es treballa en mòduls prefabricats la cohesió social i la normalització lingüística.

Les escoles aborden l’absentisme, l’assetjament i la inclusió d’infants amb discapacitats

A la presentació del FET també participarà Mercè Toldrà, directora del Museu del Port de Tarragona i impulsora d’un nou espai pedagògic, que aquest curs ja han visitat algunes escoles de la ciutat.  Es tracta de l’Observatori Blau, situat a l’edifici de la Confraria de Pescadors del Serrallo. Aquest equipament té la finalitat d’explicar a petits i grans la riquesa del fons marí i el món de la pesca a Tarragona. L’Observatori Blau és protagonista d’un altre reportatge de la revista.

 

Al FET 35 trobareu altres temes molt interessants:

– ‘A vuit metres sota terra’: un recorregut amb els tècnics especialistes i el periodista Esteve Giralt per ña xarxa de calvegueram de Tarragona.

– Entrevista a Marc Chornet, director d’escena, que diu entre d’altres coses que “Tarragona no té un discurs fem i consensuat”.

– ‘Comerç de proximitat i resistència’. Entrem en dues botigues molt diferents i que celebren aniversaris: Scorpios (50 anys) i Calçats Núria (75 anys).

– ‘La dansa que allibera’: la ballarina tarragonina Verònica Blasco ens explica l’experiència d’impartir classes a la Xina i el Vietnam.

– ‘Els llibres de l’Arqueològica’: celebrem els 175 anys d’història de la Reial Societat Arqueològica Tarraconense amb una visita a la seva biblioteca, una de les millors del país en el seu àmbit.

 

La revista la podreu comprar a l’acte de presentació a l’IMET. També la podeu trobar a les llibreries de la ciutat. I si ens voleu ajudar a fer un periodisme rigorós i de qualitat:

 

Subscriu-te al FET A TARRAGONA

El dispositiu electrònic i els guixos simbolitzen una època de canvi a les aules. Portada del número 35 del ‘Fet’. Autor: David Oliete.
Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here