13.3 C
Província de Tarragona
Dijous, febrer 22, 2024

Més enllà de la música del Minipop

Laia Marín, coordinadora de l’Espai Tallers del Minipop, al passeig de les Palmeres. Foto: Laia Poblado

Passada la voràgine electoral, que ens ha tingut immersos en debats, promeses, entrevistes i propostes diverses, arriba un dels moments més esperats de l’any: el Minipop! Bé, potser no per tothom, però sí per aquells que tenen nens petits i són amants de la bona música. I és que el Minipop ho combina tot al passeig de les Palmeres, un espai privilegiat de Tarragona.

 

Però aquest festival, que enguany ja arriba a la seva novena edició, no és només música, sinó que dona molt protagonisme a l’Espai Tallers. Un apartat que, des de fa sis anys, coordina Laia Marín, que va entrar al Minipop “enredada pel Lluís Gavaldà, amb qui treballava aleshores, que em va animar a formar part d’aquesta iniciativa”.

El festival arriba a la novena edició amb un Espai tallers carregat de propostes

La Laia comença a pensar en les activitats que ompliran hores i hores de festival al mes de gener i, en el cas d’enguany, amb un eix central molt inspirador, l’artista japonesa Yayoi Kusama. Es tracta d’una precursora dels moviments de l’art pop, el minimalisme i l’art feminista, que ha portat molts punts i molt color a la imatge del Minipop 2019.

 

L’Espai Tallers fa un reconeixement al talent local

 

 

Després d’una convocatòria oberta a la qual els talleristes poden presentar les seves propostes, i tenint en compte també les que preparen els patrocinadors, les entitats col·laboradores i el mateix festival, “hi haurà més d’una trentena d’activitats, unes deu per a cada dia”, explica Marín, que detalla també que la majoria es concentren entre divendres i dissabte, “els dies en què rebem més públic”.

 

Uns tallers que “destaquen per la qualitat, la varietat i l’originalitat”, remarca la coordinadora, i que, sobretot, “volen servir de reconeixement als creadors i al talent local”. I és que hi entra gent de multitud de disciplines artístiques: robòtica, il·lustració, arquitectura, cistelleria, moda, gastronomia… I moltes “estan pensades no perquè les facin només els més petits, sinó perquè els adults puguin compartir una estona amb fills, nebots, fillols, nets…”, indica la Laia.

 

Llibres, robots, temes d’actualitat…

 

 

Costa molt destacar-ne algun, perquè tots tenen el seu atractiu, però val la pena posar èmfasi en els dos tallers de poesia que faran Muntsa Plana i Manuel Moranta; el de l’editorial Nanit, en què els participants podran endur-se a casa un conte il·lustrat per ells mateixos; un per dissenyar diademes, passadors i llacets, a càrrec de Núria Subietas; un de cistelleria en què Anna Sínia ensenyarà a fer flors de vímet; o el curiós cas de Bàrbara Gutierrez i Rose Pomeroy, “que cada any venen expressament des de Londres per fer un nou taller!”.

Els tallers del Minipop també busquen ensenyar, com aquest en què es reutilitzaven brics, a l’edició del 2017 del Minipop. Foto: Jaume Rojas

I aquí cal sumar-hi les propostes del CaixaForum, enguany lligades a la robòtica i al cinema; la de l’agència immobiliària Monapart, que decorarà làmpades de paper; o l’espectacle de titelles i posterior taller sobre la crisi de persones refugiades per infants i famílies que han preparat la Fundació Barça i Creu Roja. A més, “cada any intentem involucrar alguna entitat tarragonina”, comenta Marín, i la Nova Escola de la Banda Unió Musical de Tarragona farà un taller de construcció d’instruments.

Tot això sense oblidar-nos del que ja s’ha convertit en clàssics del Minipop, com el taller de fotografia, en què el fotògraf del festival Jaume Rojas guia minireporters per aconseguir les millors imatges, i el de periodisme, que aquest cap de setmana entrevistarà el músic flixanco Xarim Aresté.

Una nena dibuixa, concentrada, a l’edició del 2017 del Minipop. Foto: Jaime Rojas.

En definitiva, un ventall amplíssim de propostes que a la Laia li porten moltíssima feina durant mesos, “però és molt satisfactori veure la cara de felicitat dels talleristes quan acaben, o dels nens quan ensenyen als pares allò que han pogut elaborar”.

Per consultar els detalls de tots els tallers podeu fer clic aquí, mentre espereu que arribi divendres i comenci el Minipop: tres dies de festa que, a Tarragona, serveixen pràcticament per donar la benvinguda a l’estiu.

Laia Poblado
Laia Poblado
Comunicadora audiovisual
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here