13.5 C
Província de Tarragona
Dilluns, març 18, 2024

El ‘FET’ fa un reconeixement a l’escola pública de Tarragona

Grup de directors i mestres de 4 escoles públiques de Tarragona, en la presentació del número 35 del ‘Fet’. Foto: David Oliete.

És cert que de vegades fa més il·lusió muntar un homenatge que rebre’l. I més encara quan aquesta il·lusió és corresposta i s’encomana. Els del FET A TARRAGONA hem presentat en públic la nova revista, on dediquem el dossier central als i les mestres de la ciutat, en un acte obert a tothom al bell mig del claustre de l’Institut Municipal d’Educació (IMET). On havia de ser, si no?

LA REVISTA POSA EN VALOR LA FEINA DE FORMIGA DELS MESTRES DE PRIMÀRIA

Si la revista pretén ser un petit reconeixement a la feina de les escoles públiques, l’acte de presentació havia d’estar a l’altura. Directors i mestres de l’escola Mediterrani, Pràctiques, Serrallo i Ponent han estat els grans protagonistes, a la presentació i al paper. Una trobada al vespre per posar en valor la Tarragona silenciosa de la feina de formiga. En aquest cas, des de les aules.

Ricard Lahoz conversa amb Cristina Lara, directora de l’institut escola Mediterrani. Foto: Davi Oliete.

“Les escoles públiques de Tarragona venem un molt bon producte”, s’ha felicitat el director de l’escola Pràctiques, Josep Ramon Boix. “Ens considerem una escola oberta, activa, sense por d’innovar”, explica. En el seu cas, la lluita contra l’assetjament escolar des de la convivència és un dels seus petits grans tresors. L’acompanya la mestra jubilada Maria Teresa Mas, una de les grans protagonistes del reportatge que trobareu al FET. “La lectura és la base de l’aprenentatge: és qui forma els ciutadans crítics del futur!”, reflexiona la directora de la biblioteca escolar del Pràctiques.

Asun Josa és directora de l’escola Ponent des de la seva obertura, fa 12 anys. Foto: David Oliete.

“Les escoles hem de ser col·laboradores amb les famílies, hem de generar una comunitat d’aprenentatge ampla”, opina la Cristina Lara, directora de l’escola Mediterrani. El primer institut-escola de Tarragona, i qui en pocs dies rebrà un important premi educatiu, el Baldiri Reixac, precisament pel seu model de relació amb les famílies dels alumnes. Ens sumem a les felicitacions!

L’INSTITUT ESCOLA MEDITERRANI REBRÀ EL PROPER DIUMENGE EL PREMI BALDIRI REIXAC

L’Asun Josa, directora de l’escola Ponent, també és una de les ambaixadores de l’educació pública tarragonina del dossier. “Estem molt orgullosos de la nostra escola, perquè hem crescut i hem après molt des que la vam posar en marxa fa 12 anys”, recorda. “Hem patit molt per arribar a ser l’escola que avui som”, apunta. Una de les línies mestres del centre és l’aposta pels escacs com a projecte inclòs en l’horari lectiu de matemàtiques. “Ajuda a estimular el raonament, és molt interessant”, valora. El 80% del professorat del centre s’ha hagut de formar en escacs per poder assumir el repte.

Maria Rosa Martínez va explicar com treballen a l’escola El Serrallo. Foto: David Oliete.

“La nostra feina és vocacional, perquè la sensibilitat i l’amor van implícits al fet de ser mestra”, reflexiona entre aplaudiments la directora de l’escola del Serrallo, Maria Rosa Martínez. A mig camí entre la tendresa i la sensibilitat, comparteix el projecte de centre inclusiu que desenvolupen al barri mariner. “Cada nen és un món, però sabem que alguns han de carregar amb una motxilleta afegida i els hem de saber ajudar”, exposa.

Josep Ramon Boix, director de l’escola Pràctiques. Foto: David Oliete.

“Una escola inclusiva és la que presta serveis addicionals a aquells infants amb necessitats educatives especials”, expressa. “Perquè ells i elles són la nostra gran riquesa, i perquè la nostra escola és una mostra de la societat real que ens envolta”, afegeix. “Tots hem après moltíssim de tots”, somriu. Aquest és l’objectiu que ens vam marcar per treure a la llum aquesta revista: posar en valor aquesta feina de formiga, tendra, vocacional i professional, que s’aixeca cada dia des de l’educació pública de casa nostra.

MARIA ROSA MARTÍNEZ: “LA SENSIBILITAT I L’AMOR VAN IMPLÍCITS AL FET DE SER MESTRA”

El FET A TARRAGONA 35 són més d’una desena de reportatges cuinats a foc lent, com sempre, on no només parlem d’escoles. Altres veus protagonistes de la revista com la directora del Museu del Port, Mercè Toldrà, que presenta el nou espai pedagògic Observatori Blau, i els responsables del manteniment de la xarxa de clavegueram de Tarragona, Carlos Román i José Molina, també s’han pogut sentir a la presentació. No us perdeu els respectius reportatges.

El claustre de l’IMET va acollir per primera vegada una presentació de la revista. Foto: David Oliete.

Trobareu el nou número del FET als punts habituals de venda: Llibreria La Capona, Llibreria Adserà, Cal Matias (Serrallo) i Quiosc El Miracle (Via Augusta, 8). I recordeu que també podeu unir-vos a la comunitat de subscriptors des d’aquest enllaç, que ja en som més de 600. Preneu la revista com el que és: un merescut homenatge a les aules que tots hem trepitjat de menuts. El nou FET ja és al carrer.

I aquí us deixem més fotografies de l’acte d’aquest dimecres:

Carlos Román i José Molina són responsables dels manteniment de la xarxa de clavegueram de Tarragona.

 

Mestres de l’institut escola Mediterrani.

 

Grup de mestres de l’escola Ponent.

 

Escola Pràctiques: a l’esquerra la coordinadora del programa TEI, i al centre la mestra jubilada que ha impulsat la biblioteca escolar.

 

El públic va seguir amb interès l’acte.

 

L’acte es va organitzar amb la col·laboració de l’Institut Municipal d’Educació.
Toni Cabanillas
Toni Cabanillas
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here