23.9 C
Província de Tarragona
Divendres, juny 14, 2024

Homenatge de Tarragona a Joan Josep Marca

Maria Josep Duch, la vídua de Joan Josep Marca, en el moment de rebre una placa per part del president de la Fundació, Pere Jornet. A la dreta, el patró Francesc Roig. Foto: Ricard Lahoz.

Reconeixement a Joan Josep Marca, un any després de la seva mort. La societat civil tarragonina ret homenatge a qui va ser primer president de la Fundació Mútua Catalana i un exemple de compromís amb les expressions culturals i artístiques de la ciutat i del conjunt de les comarques de Tarragona.

 

Al voltant de la figura de Marca gira l’acte de commemoració del quinzè aniversari de la Fundació convocat a Casa Miret. L’actual president, Pere Jornet, elogia la trajectòria del seu predecessor i es compromet a preservar-ne el llegat. La vídua Maria Josepa Duch rep emocionada una placa i una pintura de l’artista Pere Joan Salas amb el rostre de l’economista i mecenes tarragoní.

La Fundació Mútua Catalana celebra el quinzè aniversari recordant el seu primer president

El director territorial de Cultura, Jordi Agràs, i la tinenta d’alcalde de Relacions Ciutadanes, Elvira Ferrando, tenen paraules d’agraïment i de record pel primer president de la Fundació, per la seva bonhomia, empenta i dedicació a les entitats culturals i artístiques del territori. Agràs i Ferrando parlen en nom del Govern de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona amb qui Marca va mantenir sempre una relació fluïda.

 

Representants del món cultural i polític -també el nou Arquebisbe, Joan Planellas– assisteixen a un acte que comença a ser una tradició a Tarragona a les portes de l’estiu. Enguany, la Fundació Mútua Catalana celebra quinze anys de suport a les entitats culturals del Camp de Tarragona i del conjunt del sud de Catalunya. En poc temps ha esdevingut una peça clau per ajudar iniciatives en el camp de l’arqueologia, les publicacions, els estudis d’història local, la música i les trobades científiques, entre d’altres àmbits.

Pere Jornet, al costat del quadre amb la figura de Joan Josep Marca, obra de l’artista tarragoní Pere Joan Salas. Foto: Ricard Lahoz.

Aquest 2019, tot i algunes restriccions pressupostàries, la Fundació dona suport a una cinquantena de propostes culturals ben diverses amb un import global de gairebé 150.000 euros. En nom de les entitats beneficiàries, el filòleg i professor de la URV Miquel Àngel Pradilla elogia el paper de l’entitat, especialment rellevant en un context de crisi.

 

Abans de tancar la trobada, es van presentar les bases del quart premi de Pintura, Dibuix i Gravat que convoca la pròpia fundació i es van lliurar els premis als guanyadors de la tercera edició. També es va presentar el llibre amb les conclusions de l’última edició de les Converses al Camp de Tarragona, dedicada a la gestió sanitària. Dos exemples de la vitalitat de la Fundació Mútua Catalana impulsats sota el lideratge de Joan Josep Marca, enyorat ahir per companys, amics i el conjunt de la societat civil tarragonina.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here