11.8 C
Província de Tarragona
Divendres, abril 19, 2024

El FITT arrenca amb un ‘TOC’ d’espectacle impactant

Un moment de ‘Suite TOC núm 6’. Foto: sala Beckett.

Un espectacle impactant a un ritme trepidant. Així arrenca el FITT 2019. El Festival Internacional de Teatre de Tarragona porta a la inauguració una proposta que gira a l’entorn del TOC (Trastorn Obsessiu Compulsiu) que pateix la protagonista de l’obra, Clara Peya.

 

La pianista i compositora -amb el suport de la seva germana, Ariadna- s’enfronta al trastorn mental amb l’espectacle ‘Suite TOC núm 6’ de la companyia Les Impuxibles. L’obra pretén donar llum a un tema silenciat per la societat i reflexionar sobre el tabú de les malalties mentals.

Una reflexió sobre les malalties mentals obre el Festival Internacional de Teatre de Tarragona

El text, la música, la dansa i el moviment vertiginós inunden un espai escènic amb molts teclats al llarg d’una hora i quart visualment molt potent i amb un missatge contundent de crítica social. A més, resulta significatiu que la companyia fa accessible l’espectacle a tothom utilitzant el llenguatge dels signes.

 

En acabar, llargs aplaudiments i una part de la platea dempeus assaborint una proposta dramatúrgica que no deixa indiferent. Després, al jardí del Metropol, sensació d’èxit col·lectiu: entre els organitzadors, però també entre els assistents. Sensació d’haver viscut la millor estrena del FITT.

El jardí del Metropol acull una trobada del món cultural que saluda la nova etapa política

Trobada del món cultural tarragoní que serveix per inaugurar la nova etapa política. L’alcalde Pau Ricomà -habitual al festival en anys anteriors- encapçala la llista de responsables municipals de tots els partits, on sorprén l’absència dels regidors socialistes: ni Ballesteros, ni Floria, ni Ramos. Només s’hi deixa veure el diputat Carles Castillo.

 

A les converses entre copes de cava i canapès, els agents culturals expressen una lleugera esperança en el canvi de govern. Esperen dels que manen almenys més diàleg i sensibilitat per la cultura, però també reconeixen les dificultats econòmiques i un context polític complicat.

La Capçalera del Circ es prepara per acollir l’espectacle ‘Tiestes’. Foto: FITT.

Després d’una nit inaugural plena d’encerts, a partir d’aquest dimecres i fins dissabte el FITT agafa ritme amb una doble proposta diària, de tarda i nit. Desafiant la narrativa teatral clàssica, la companyia Grumelot de Madrid aterra aquest dimecres és un espai únic, la Capçalera del Circ, amb ‘Tiestes’, un espectacle coproduït pel festival tarragoní.

 

Aquesta companyia aborda el mite grec dels germans Tiestes i Atreo des d’una perspectiva contemporània i convida l’espectador a “experiències complexes i excitants”. L’espectacle s’estrena a l’espai declarat Patrimoni Mundial amb una doble funció a les 21:00 i les 23:00 h per a un reduït grup de persones.

 

També aquest dimecres, però a les 19:00 h, el FITT porta al Palau Firal (accedint per les escales mecàniques) una proposta divertida i entretinguda. ‘What does stuff do?’ és una actuació de malabarisme protagonitzada per un actor que ha treballat al món del circ.

 

Fins dissabte, els organitzadors volen que Tarragona sigui “un obrador teatral” amb companyies locals i internacionals, sopars, vermuts i workshops. Aquí en teniu tota la programació.

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here