Advertisement Advertisement
23.2 C
Província de Tarragona
Dimarts, maig 30, 2023

Qualitat musical a l’abast de tothom

El quintet Back to Brass, de València, actuarà aquest divendres a la plaça de la Pagesia amb la Banda de Grau Professional del Conservatori de Tarragona. Foto: Diputació de Tarragona.

Deia Friedrich Nietzsche que la vida, sense música, seria un error, i tenia raó. I afegeixo: l’estiu, sense música, seria insuportable. Al Conservatori de la Diputació de Tarragona ho saben bé, i per això, des d’aquest mateix dijous ofereixen cursos i concerts a l’abast de tothom. Quan arriba l’estiu, arrenca el Festival Internacional de Música de Tarragona.

 

L’Escola i Conservatori de la Diputació ha organitzat, com cada any, aquest important certamen que enguany ja arriba a la seva dinovena edició. Jordi Masip, director del festival, revela que hi ha una àmplia oferta d’esdeveniments, des de concerts professionals fins a espectacles familiars, per tal “d’apropar la música als més petits”.

El Festival Internacional de Música de Tarragona arriba a la dinovena edició amb 6 concerts d’alt nivell

El Festival té “dues vessants, la pedagògica i l’artística”, explica Masip. Pel que fa a la primera, el Conservatori ofereix fins a onze cursos ‘masterclass’ impartits per professionals reconeguts internacionalment en les diferents disciplines. Així, els alumnes del Conservatori, exalumnes o postgraduats interessats podran gaudir de les explicacions d’experts com el flautista Francisco López, la violista Rivka Golani o el trompista Will Sanders, entre molts d’altres. A més d’aquestes tres disciplines també hi haurà violí, violoncel, contrabaix, clarinet, fagot, trompeta, trombó i tuba.

 

Els cursos són el resultat de “molta feina”, diu Masip, “però volem utilitzar diferents estils de música” per tenir més varietat. Les classes magistrals dels músics professionals constaran d’entre vuit i deu alumnes cadascuna, de manera que aquesta edició comptarà amb la presència d’un centenar de persones, segons Masip.

Les onze disciplines musicals s’imparteixen en cursos al Conservatori fins al 6 de juliol

I quant a la vessant artística del Festival, aquesta estarà oberta a tots els públics perquè comptarà amb sis concerts. Des del Conservatori s’han esforçat en una varietat d’estils que “trobi l’interès de tothom i que apropi la música a les criatures”, diu Jordi Masip. Per això, el primer concert, dijous passat, va ser un espectacle infantil amb música reggae. Els concerts són gratuïts o a preus populars per “atraure el màxim de gent possible” i volen “enriquir l’oferta cultural de la ciutat”. “No som programadors d’espectacles, però com més opcions hi hagi, millor”, afirma Masip.

 

De fet, des del Conservatori volen que els concerts serveixin per aplicar allò que s’ha après a les classes, “que el vessant pedagògic passi a l’artístic”. Per exemple, l’intèrpret del concert del dimecres 3 de juliol serà el violoncel·lista Aldo Mata, un dels professionals que impartiran els cursos, amb la pianista Qi Shen i on el fil conductor seran diverses obres desconegudes del Romanticisme. Els alumnes podran aprendre i admirar la tècnica del seu mestre en directe en un escenari d’immillorable acústica com és l’Auditori de la Diputació.

Imatge del Quartet Gerhard. Foto: Palau de la Música.

Els altres concerts seran el de Neuma, un quartet de flautes, el del català Quartet Gerhard, distingit amb una gran projecció internacional i el d’Andrea Motis, cantant i trompetista de reconegut prestigi al món del jazz. Tots ells, d’una hora i mitja de durada, tindran lloc a l’Auditori de la Diputació i un preu simbòlic de 5 euros.

El director del festival, Jordi Masip, destaca que els concerts són gratuïts o a preus molt assequibles

El concert inaugural de la dinovena edició del Festival Internacional de Música serà aquest mateix divendres, de la mà de la Banda de Grau Professional del Conservatori de Tarragona i de Back to Brass, un quintet de metall procedent de València. L’escenari escollit serà la plaça de la Pagesia, obert a tothom i amb un repertori molt variat que comptarà amb obres de Händel, Bach i Stravinsky, entre d’altres.

 

Amb tots aquests concerts, el Conservatori aposta per “mantenir la qualitat musical” a uns preus molt assequibles, per tal que aquesta oferta musical arribi a tothom. Jordi Masip, que també és director de la Banda de Grau Professional, ens convida a gaudir d’aquests espectacles de “qualitat excepcional” que suposen, sobretot, una oportunitat d’enriquiment personal i professional. I, a més, al costat de casa.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here