18.9 C
Província de Tarragona
Dilluns, juny 10, 2024

El Beethoven més solidari per tancar la temporada

Imatge d’un concert recent de Camera Musicae. Foto: cedida.

Diuen els historiadors que Ludwig van Beethoven va haver d’estrenar dues vegades la seva cinquena simfonia per aconseguir l’èxit que esperava. Qui ho havia de dir, a principis del segle XIX, que dos-cents anys més tard la seva música seguiria sonant a molts concerts i que la Simfonia número 5 seria una de les obres més conegudes de la història de la música?

 

Només cal escoltar les primeres quatre notes de la simfonia perquè qualsevol de nosaltres segueixi taral·lejant-la. I és que, tota bona obra que es vulgui valorar ha de gaudir d’un inici memorable i d’un final apoteòsic, i per això l’Orquestra Simfònica Camera Musicae tanca la seva temporada a Tarragona amb un concert extraordinari.

L’orquestra simfònica Camera Musicae ofereix divendres un concert extraordinari al Tinglado 1

Aquest divendres 5 de juliol, a partir de les vuit del vespre, Camera Musicae oferirà el concert de cloenda de la seva temporada al Tinglado 1 del Port de Tarragona. Amb el Teatre Tarragona tancat, la intenció per aquest darrer concert hagués estat celebrar-lo a la Tarraco Arena Plaça, però per qüestions alienes a l’Orquestra s’han vist obligats a traslladar-lo al Port. L’hora i el dia es mantenen als que s’havien anunciat des del principi.

 

Tomàs Grau, director de l’Orquestra des de la seva fundació el 2006, recorda que ja havien actuat al Tinglado 1 la temporada 2014-15, i considera que és un espai d’una “sonoritat molt agradable, en un escenari idíl·lic, al costat del mar”. Tot plegat, assegura Grau, “és gràcies a Port Tarraco, que ha fet possible aquest concert”.

Els beneficis de les entrades es destinen a la formació musical de persones amb discapacitat

Els beneficis que s’obtinguin de la venda d’entrades es destinaran a la formació musical de persones amb discapacitat, gràcies a la Fundació Mediterranean Symphony Orchestra. Les entrades tenen un preu únic de 10 € i es poden adquirir a la pàgina web de l’OCM. Fins i tot, aquells que no puguin assistir-hi també tenen la “Fila 0”, que els permetrà fer un donatiu benèfic a través del compte corrent que s’ha habilitat expressament: ES51 0081 0202 1800 0196 5197.

 

Al llarg de la temporada “hem tocat obres de Rachmaninov, Piazzolla, Mozart, Brahms, Sibelius i Händel”, recorda Grau, un ampli ventall d’estils i d’èpoques que abasten tots els gustos de la música clàssica. Per tancar aquesta temporada, però, l’Orquestra Simfònica Camera Musicae, juntament amb els solistes Maria Solozobova al violí, Alexander Kniasev al violoncel i Vladislav Bronevetzky al piano, oferiran un concert d’una hora i mitja de durada amb obres de Ludwig van Beethoven: el Triple concert, op. 56, i la Simfonia núm. 5, op. 67.

Regal de 2 entrades

 

Segons Tomàs Grau, és “l’última oportunitat per la ciutat de tornar a escoltar l’Orquestra en directe” abans de les vacances d’estiu i “la millor manera d’acomiadar plegats la temporada”.

 

És per això que el FET a TARRAGONA et dóna la possibilitat d’anar al concert amb el regal de dues entrades entre els subscriptors de la revista. Si vols participar en el sorteig, escriu un correu electrònic a l’adreça subscripcions@fetatarragona.cat abans de les 22 hores d’aquest dimecres 3 de juliol.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here