26.8 C
Província de Tarragona
Dilluns, agost 15, 2022

El ‘FET’ segueix captant històries professionals interessants

L’Espai Turisme es va omplir aquest dimarts al vespre en la presentació del FET 36. Foto: David Oliete.

El trenta-sis no és un número especial en si mateix, però per nosaltres sí que ho és. Presentar el número 36 del FET a TARRAGONA vol dir completar un recorregut de 6 anys tot apostant pel periodisme de qualitat, de proximitat i cuinat a foc lent, com ens agrada dir a nosaltres. ‘A peu de platja’ és el títol que homenatja tota aquella gent que treballa a la sorra i al mar, desenvolupant tasques de salvament, seguretat, neteja, control de qualitat, restauració i hostaleria. És ara, en plena època estival, que prenem més consciència de la seva feina, i aquest número del FET està dedicat, sobretot, a ells i elles.

L’Espai Turisme s’omple de lectors i protagonistes en la presentació dels continguts de la revista d’estiu

L’Espai Turisme s’omplia aquest dimarts al vespre en l’acte de presentació de la revista. Un bon grapat d’amics i amigues van poder escoltar alguns dels protagonistes de la publicació en un to distès. Van comprovar que a la platja, una de les feines més importants és la que menys es veu. Glòria Gracia i Gerry Garcia, responsables de la Unitat Tècnica de Salut Pública de l’Ajuntament de Tarragona, expliquen que fan controls de l’aigua de la mar durant tot l’any. A l’article del FET, que signa Albert Ollés, s’explica el procediment que segueixen des que en recullen una mostra i l’analitzen al laboratori. “La qualitat de l’aigua del mar és excel·lent”, assegura Garcia.

Gery Garcia i Gloria Gracia, tècniques del laboratori municipal que controla la qualitat de la sorra i l’aigua de les platges. Foto: David Oliete.

Una altra aigua també apareix a les pàgines de la revista. El pròxim 31 de juliol farà trenta anys del minitransvasament de l’aigua de l’Ebre a Tarragona, un fet que va marcar molt la vida del nostre territori, tal com recorden Sandra Simó i Joan Cornellà, dos treballadors del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) que participen en un altre reportatge del FET. Un estudi recent de la URV revela que l’impacte socioeconòmic del CAT al llarg d’aquests trenta anys és molt gran: “el desenvolupament industrial i turístic de la demarcació no hagués estat tan important”, assegura Simó, que ara és cap de Comptabilitat i Finances del Consorci. Bona part del públic escolta les seves paraules recordant com a la dècada dels vuitanta l’aigua de les aixetes sortia salada.

Joan Cornellà i Sandra Simó, empleats del CAT, van compartir les seves experiències laborals amb el públic. Foto: David Oliete.

Els actes del FET  acostumen a descobrir talent de gent jove de Tarragona que professionalment fa coses molt interessants arreu. Així és ara sabem qui és Joan Artí. “Jo faig una cosa que fa molta gent, que és dibuixar, però ho faig pel cinema, la televisió o la publicitat”, explica aquest artista, que ha treballat recentment per una pel·lícula de Woody Allen, però que acumula un bona suma de projectes. El reportatge de Laia Poblado us en donarà moltes més pistes.

Joan Artí va respondre les preguntes de Ricard Lahoz acompanyat dels seus fills petits. Foto: David Oliete.

La solidaritat arriba de la mà de la doctora Palacios i dels doctors Biarnés i Saltor, responsables de diversos projectes humanitaris a Guatemala de la mà del Comitè Oscar Romero. Col·laboren en la creació i funcionament d’un petit hospital al nord del país per millorar la qualitat assistencial als seus habitants. Les reflexions dels metges resulten interessants: “Aquí estem molt mal acostumats”, assegura la doctora Palacios, en relació a la qualitat del servei públic de salut. Ella amb el doctor Saltor acaben de tornar d’allà, i a mitjans d’agost s’hi desplaçarà el doctor Biarnés. Un exemple de generositat i compromís amb el Tercer Món.

D’esquerra a dreta: doctor Saltor, doctora Palacios, el director del FET i el doctor Biarnés. Foto: David Oliete.

I l’acte del FET s’acaba amb to festiu per celebrar els 175 anys de les Festes del Cós del Bou. Josep Ferrer ‘Fervi’, el seu president, diu que el veïnat ha canviat molt perquè “hi ha molta gent de fora”, però que les festes es mantenen per tradició i l’empenta de persones més joves com la Sílvia Ferreres i l’Alfredo Gonzàlez.  Aquest últim explica que enguany serà l’estrena dels Gegants Vells Petits, en col·laboració amb l’Escola El Miracle, i sortiran per Sant Roc i per Santa Tecla.

Els veïns del Cós del Bou van presentar les festes del seu 175è aniversari. Foto: David Oliete.

En definitiva, el FET 36 continua captant i difonent històries personals i professionals interessants en un número on l’aigua, l’esport, l’art, la solidaritat, la festa i la tradició es donen la mà per fer-nos més interessants les llargues tardes d’estiu.

Trobareu el nou número del FET als punts habituals de venda: Llibreria La Capona, Llibreria Adserà, Cal Matias (Serrallo) i Quiosc El Miracle (Via Augusta, 8). I recordeu que també pots unir-te a la comunitat de subscriptors que ja formen 630 amics i amigues i que donen suport a un periodisme de qualitat cuinat a foc lent.

Subscriu-te al FET

 

Necessitem el teu ajut de 30€ l’any per seguir publicant articles, reportatges i entrevistes en profunditat que posen en valor la bona feina de tanta gent a Tarragona.  El FET 36 ja és al carrer.

I aquí us deixem més fotografies de l’acte d’aquest dimarts, obra de David Oliete:

 

 

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here