13.5 C
Província de Tarragona
Divendres, febrer 23, 2024

La primera petjada de l’alcalde Ricomà a les festes

L’alcalde i representants de diverses entitats que participen a les festes de Sant Magí. Foto: Ajuntament de Tarragona.

El pregó de les festes de Santa Tecla el pronunciarà Eduard Boada des del balcó de l’Ajuntament. La idea de l’alcalde i regidor de Cultura, Pau Ricomà, s’ha anunciat aquest dilluns en la presentació del programa de les festes de Sant Magí. El canvi de format del Pregó de cada 21 de setembre és una magnífica notícia que ja havia reclamat en diversos articles al FET a TARRAGONA.

El pregó de Santa Tecla el pronunciarà Eduard Boada des del Balcó de l’Ajuntament

Després de la Festa Major de 2017, afirmava des del FET: “El format del Pregó augmenta la distància entre el saló de plens i la plaça. La classe política dirigent s’allunya del ciutadà en un moment d’identificació i cohesió social. Un pregó com el de Lluís Amiguet s’hauria de fer a la balconada. L’acte, tal com està concebut ara -amb el premi El Balcó inclòs-  és d’una formalitat amb la qual no s’identifiquen els milers de persones que esperen la Tronada i l’Arrencada dels Gegants a la plaça de la Font”.

La ciutadania podrà veure els castells de Sant Magí i Santa Tecla des de balcons municipals

Per tant, celebro que el nou govern municipal adopti aquesta i altres mesures que contribueixen a unes festes més participatives. En aquest sentit, una novetat d’aquest any és que el balcó de l’Antic Ajuntament per la diada de Sant Magí i un dels balcons del Palau Municipal per les diades castelleres de Santa Tecla estaran a disposició de la ciutadania.

 

Fins al 6 d’agost les persones interessades, empadronades a Tarragona, poden sol·licitar participar en el sorteig d’una invitació doble a través d’aquesta pàgina web de l’ajuntament.  El 19 d’agost, sis persones podran gaudir dels castells a la plaça de les Cols, i el 15 i el 23 de setembre, faran el mateix setze tarragonins per contemplar els castells a la plaça de la Font.

Ricomà anuncia detalls simbòlics per aconseguir una Festa Major més participativa

En relació a un altre acte tradicional de Sant Magí, la Baixada de l’Aigua i l’arribada a la ciutat la tarda del 18 d’agost, s’ha decidit anul·lar el carro de les autoritats i substituir-lo per un de tragidors que lluirà el Penó dels Portants de l’Aigua.

 

Amb aquests detalls simbòlics, Ricomà vol començar a deixar la seva petjada a les dues festes majors de Tarragona. A falta de diners per ampliar la programació i sense temps per fer-hi canvis, l’alcalde i regidor de Cultura anuncia petites accions (però rellevants) que volen apropar el teixit ciutadà als grans moments de la Festa.

 

Accions simbòliques que ja es veuran ben aviat, per Sant Magí. Aquí podeu consultar el programa de festes sencer: http://santmagi.tarragona.cat

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here