17.6 C
Província de Tarragona
Diumenge, abril 14, 2024

Benvinguts a bord

El personal del Centre de Benvinguda al Refugi 1 del Port revisa la documentació dels creueristes. Foto: Jan Magarolas.

La una del migdia. Hora punta en aquesta versió empetitida d’un aeroport que és el Refugi 1 del Port de Tarragona. Turistes amunt i avall, alguns apressant-se per no perdre l’autobús i d’altres fent temps als bancs mentre no arriba la seva família.

 

Tarragona és, des de fa tres anys, el port d’arribada i de sortida de molts creuers per la Mediterrània. Enguany les bones previsions han fet que l’operatiu de benvinguda es traslladés al Refugi 1 del Port de Tarragona, amb molt d’espai per rebre els turistes. El creuer els deixa a la prolongació del dic de Llevant i una empresa d’autocars els trasllada al Welcome Center perquè els operaris els revisin la documentació i puguin recollir les maletes. Una autèntica duana moderna.

El Port de Tarragona munta cada diumenge un gran operatiu al voltant del Refugi 1 per atendre els creueristes

Aquest diumenge a Tarragona han arribat dos creuers. Tal com assenyala Jordi Sendra, el responsable d’operacions de creuers del Port, aquest és un fet inusual que tan sols passarà un cop aquest estiu, ja que el més habitual és l’atracament d’un sol creuer. El Costa Fortuna, amb una capacitat de més de tres mil passatgers, i el Neoriviera, amb gairebé dos mil, han arribat a Tarragona per deixar-hi set-centes persones i agafar-ne set-centes més.

 

Perquè no tots els turistes baixen del vaixell a Tarragona: n’hi ha que també en marxen. En arribar al Welcome Center habilitat expressament per a ells, els turistes que volen embarcar han d’entregar la maleta a la Guàrdia Civil perquè passi els controls de seguretat i, tot seguit, revisar la documentació.

Els turistes al Welcome Center, esperant l’autobús que els porti al seu creuer. Foto: Jan Magarolas.

Noelia Guerras, operària del Welcome Center, explica que els demanen la identificació, el bitllet d’embarcament i els donen fulletons informatius per si els turistes volen passejar pel Port. Molts d’ells passaran unes hores a la ciutat i volen aprofitar el temps visitant els monuments o anant a la platja.

 

Un centenar llarg de turistes ja ha fet el check-in i espera pacientment als bancs del Welcome Center mentre no arriba l’autocar que els ha de portar al seu creuer, on ja els esperen les maletes. Alguns d’ells llegeixen llibres o revistes, juguen amb el mòbil i fan temps. La majoria són famílies formades per diversos membres que aprofiten la proximitat del Port de Tarragona per iniciar el seu creuer. Francisca Pérez, mare d’una família del Morell, considera “un luxe” poder sortir directament de Tarragona, recordant que fa tres anys van haver d’agafar un autocar i un taxi per anar a Barcelona.

Entre els turistes predominen les famílies i les nacionalitats espanyola, italiana i francesa

Famílies n’hi ha moltes, sobretot amb criatures que embarcaran per primer cop en un creuer i descobriran la immensitat de la mar. Però també hi ha parelles que opten per fer un viatge en companyia l’un de l’altre, com és el cas d’uns turistes gallecs que han fet escala a Tarragona i que embarcaran aviat cap a Palma de Mallorca. “Hem visitat les runes romanes, l’Amfiteatre i la Catedral; hem aprofitat per veure Tarragona”, expliquen del seu pas fugaç per la ciutat.

 

Quan passen pocs minuts de la una del migdia, la megafonia avisa de l’arribada dels autocars: “Pasajeros del Costa Fortuna, vayan pasando al autobús”. De cop, una munió de turistes sense maletes s’aixeca dels bancs i s’afanya a fer cua. Les taules dels check-in queden momentàniament buides perquè tots els creueristes ja estan preparats per marxar. L’autobús els recull i els porta al dic de Llevant, on el seu creuer ja els espera per posar rumb a Palma. El Refugi 1 queda desert i la calma torna passatgerament, uns instants de tranquil·litat abans no arribin els propers turistes i es reprengui la voràgine de procedències i d’accents.

Aquest diumenge, excepcionalment, han atracat dos creuers amb més 5.000 persones

Tot plegat, un gran operatiu que es posa en marxa cada vegada que arriba un creuer a la ciutat: comença puntualment a les vuit del matí i s’acaba quan el vaixell salpa, a mitja tarda. Enguany, segons explica Jordi Sendra, el calendari de creuers comprèn des del mes d’abril fins a principis de novembre. En total, 65 arribades i sortides que portaran uns 100.ooo passatgers.

 

Mentrestant, el Welcome center del Port de Tarragona està preparat per donar la benvinguda cada diumenge als turistes que arriben a a la ciutat per embarcar, majoritàriament espanyols, italians i francesos. “Com a tarragoní és un orgull que el Port rebi creuers, perquè és un benefici per la ciutat i pel territori”, conclou Sendra.

Enguany el Refugi 1 del Port s’ha habilitat com el Welcome Center dels creueristes. Foto: Jan Magarolas.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here