Advertisement Advertisement
Carregant ...

La tarragonina que va comandar la policia a l’atemptat de Barcelona

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

La gorra de la intendent tarragonina dels Mossos d’Esquadra. Foto: David Oliete.

Una intendenta del cos dels Mossos d’Esquadra, nascuda a Tarragona, va liderar la Policia Científica sobre el terreny fa dos anys en els atemptats del 17-A a Barcelona i Cambrils. Va estar a la escena de la primera explosió a la casa d’Alcanar (la nit del 16 al 17 d’agost de 2017) i a la tragèdia de la Rambla (poques hores després, la tarda del 17 d’agost) en un moment policial i emocional molt dur per a les víctimes i pels agents.

Al número 37 del ‘Fet’ entrevistem una intendenta dels Mossos amb una llarga trajectòria professional

Un cop commemorat el segon aniversari dels atemptats, al FET a TARRAGONA us anunciem la conversa que hem mantingut amb la intendenta que va supervisar la inspecció ocular dels escenaris dels fets en un ambient de pànic i risc greu de seguretat. Una dona tarragonina de 52 anys amb prop de tres dècades de trajectòria als Mossos, que ha exercit el comanament policial en diverses estructures del cos i en diferents zones geogràfiques del país.

L’entrevista a la intendenta la podreu llegir ben aviat al número 37 del FET, que sortirà al carrer el 4 de setembre. Aquell dia presentarem la revista en un acte públic i obert a tothom al Tinglado 1 del Port de Tarragona.  Llavors desvetllarem el nom d’aquesta policia, que ja volia exercir com a tal quan anava al col·legi de les Dominiques.

L’exdirectora de la Policia Científica relata com va viure la investigació dels atemptats de fa 2 anys

Com a prèvia a la publicació del FET, us deixem aquí algunes breus reflexions de la directora de la Policia Científica durant l’atemptat de la Rambla de Barcelona: “Vam treballar en l’aïllament de les escenes, la recollida d’indicis rellevants per a la investigació i detenció dels autors dels fets, així com preservar, recollir i indiciar els objectes i documents que poguessin ajudar a la identificació de les víctimes”.

I afegeix: “Des de Policia Científica havíem de proveir als intructors de forma prioritària i titànica les evidències claus per a la resolució de la identificació dels autors dels atemptats. Ho van acomseguir en temps rècord. Això ens va valer el reconeixement de tothom i la “posada de llarg” a nivel internacional com a policía plenament integral i competent a Catalunya, lluny d’antics prejudicis sobre la nostra joventut i inexperiencia”.

L’entrevista sencera a la intendenta dels Mossos, a partir del 4 de setembre al FET a TARRAGONA


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *