Advertisement Advertisement
Carregant ...

‘FET’ 37: Santa Tecla, una festa amb futur

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Foto: David Oliete.

El Lleonet, un element creat el 2003 en el marc del Seguici Petit, és el protagonista de la portada del número 37 del FET a TARRAGONA a través d’una imatge captada per David Oliete a les festes de l’any passat. Com la resta d’elements festius i dels nens i nenes que els treuen al carrer per Santa Tecla, simbolitzen el titular de la revista: ‘Una festa amb futur’.

El FET 37 el presentarem en públic aquest dimecres 4 de setembre a les 19,30 hores al Tinglado 1 del Port, en el marc de la festa del sisè aniversari de la revista. Un acte obert a tothom, i no només a subscriptors de la revista. Avui, a més d’avançar-vos la imatge de portada,  us oferim un sumari amb els continguts que hi trobareu.

El FET 37 analitza la realitat actual i com el relleu generacional pot garantir la continuïtat i l’esplendor del Seguici en els propers anys. Però també fa una mirada enrere per commemorar 40 anys de recuperació democràtica (1979-2019) amb les veus de moltes de les persones que l’han fet possible.

A la revista trobareu tres grans reportatges a les 24 pàgines del dossier:

– ‘Demanant pas’. El Seguici Petit, nascut el 1998, pren la paraula per dir amb força que el relleu de la Festa està garantit. L’article el signa Toni Cabanillas.

– ‘L’herència infinita’. La família Salvadó Val, encapçalada pel Janó, és un exemple d’implicació en la cultura popular i tradicional tarragonina. David Oliete en signa l’article i se n’encarrega de les fotografies.

– ‘La identitat recuperada’. Un recorregut per les últimes quatre dècades de la mà de Jan Magarolas, que ha parlat amb una dotzena de persones que han treballat en recuperar la Santa Tecla que coneixem avui.

A més del dossier ‘tecler’, al FET 37 trobareu molt altres continguts interessants:

– ‘Treballar-se la llibertat’. Entrem a la presó de Mas d’Enric per parlar amb els professionals i els reclusos que es formen i treballen mentre compleixen la condemna. Un ampli reportatge en exclusiva  d’Esteve Giralt i David Oliete.

– Entrevista a Rocío Rubio Mojarro, intendenta del cos de Mossos d’Esquadra. La tarragonina va dirigir la Policia Científica en l’atemptat de la Rambla de Barcelona i és pioners en temes d’igualtat i tractament dels delictes d’odi i discriminació.

– ‘Una família sobre rodes’. Durant més d’un any, una parella tarragonina i les seves filles han viatjat per tot el continent americà. Ara ens expliquen l’experiència i ens cedeixen algunes fotografies espectaculars. Un article de Sara Sans.

– ‘La vida a BASF’. Per celebrar els 50 anys de l’empresa alemanya a Tarragona, Jesús Jordi comparteix una bona estona de records i vivències amb vuit persones que treballen o van treballar a la companyia i que analitzen els canvis que s’hi han produït a tots els nivells.

– ‘Somiar, escriure, rodar’. David Aymerich, un jove tarragoní apassionat del cinema, és el protagonista de la història que signa Laia Poblado. Ja ha dirigit un llargmetratge i el documental dedicat a Eduard Boada que s’estrena aquest mes de setembre.

‘Un castell de vint anys’. El 1999 s’instal·lava a la Rambla Nova el ‘Monument als castellers’, creat pel metge i escultor Francesc Anglès. Dues dècades després, accedim a l’interior de la pinya amb l’autor de l’obra.

La revista la pots comprar a la festa del 6è aniversari que fem aquest dimecres 4 al Tinglado 1. A partir de dijous, també la pots trobar a Llibreria La Capona, Llibreria Adserà, Cal Matias (Serrallo) i Quiosc El Miracle (Via Augusta, 8).

I si ens vols ajudar a consolidar un periodisme rigorós i de qualitat:

Subscriu-te al FET A TARRAGONA

Amb la sortida al carrer del número 37, celebrem els sis anys de trajectòria del FET. Molt més que una revista: organitzem activitats culturals exclusives per als nostres subscriptors, i ja n’estem preparant les properes per després de Santa Tecla.


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *