14.6 C
Província de Tarragona
Dilluns, abril 22, 2024

La Terrasseta de Santa Tecla més feminista i alternativa

Aida Bañeres, fundadora i programadora de la Terrasseta, al parc Saavedra. Foto: Jan Magarolas.

El parc Saavedra és un dels més cèntrics, desconeguts i tranquils de Tarragona. A poques hores perquè l’arribada de La Terrasseta de Sant Tecla revolucioni aquesta tranquil·litat i ompli el parc d’amants de la música, l’Aida Bañeres llegeix un llibre en un dels bancs de pedra. Bañeres, fundadora i programadora del festival musical, assaboreix els darrers instants de solitud que ofereix una tarda de setembre al parc que duu el nom de l’enginyer tarragoní Eduard Saavedra.

El Parc Saavedra acull del 13 al 24 de setembre propostes musicals contemporànies

La Terrasseta de Santa Tecla arriba enguany a la seva vuitena edició, un fet admirable per un certamen autoorganitzat. Es tracta d’una proposta musical, cultural, política i social que atrau a Tarragona desenes d’artistes i ofereix a la ciutat una alternativa als concerts de Festa Major organitzats per l’Ajuntament. Del 13 al 24 de setembre, el Parc Saavedra acollirà “un públic intergeneracional, de totes les edats, gent del barri i estudiants de pas”, assegura Bañeres, gràcies a l’àmplia oferta d’espectacles familiars i musicals, sobretot a les tardes i a les nits.

El grup Maluks actua aquest divendres a la Terrasseta. Foto: cedida.

Aquesta edició de La Terrasseta comptarà amb més concerts i més food trucks que mai, amb una particularitat important. “Amb La Terrasseta Feminista fem una aposta política des de la responsabilitat per parlar dels espais d’oci amb experiències positives”, diu Bañeres. La Terrasseta Feminista serà la novetat més important d’aquest any, aquest divendres 13 de setembre, i comptarà amb xerrades i concerts amb un clar caràcter lila. per donar visibilitat a grups musicals i col·lectius feministes.

 

L’endemà, dissabte 14 de setembre, La Terrasseta més internacional farà una aposta amb el Jamaica Fest i els estils més característics d’Amèrica Central. En destaca el concert del britànic Natty Bo, acompanyat dels barcelonins Soweto.

Aida Bañeres és la programadora d’un festival que “ja és una aposta consolidada”

L’Aida Bañeres, que viu a Londres bona part de l’any, fa de programadora del festival, però també compta amb Xavi Vallverdú i David Garcia, que fan possible el disseny de l’espai i la producció tècnica. “Són propostes que ens agraden a nosaltres i que normalment no arriben a Tarragona”, explica Bañeres, que reivindica el sentiment de barri i de festa major de La Terrasseta.

Una de les activitats familiars de la Terrasseta de Santa Tecla de l’any passat. Foto: Jaime Rojas.

Aquesta vuitena edició arriba després de molts anys de canvis i evolució, sense deixar mai el mirador del Parc Saveedra que dona nom al festival. “No tenim manera de calcular la gent que ve, però creiem que ja és una aposta consolidada”, afirma la fundadora i organitzadora, observant com l’última família de la tarda abandona el parc.

 

Bañeres defensa la importància de la cultura en l’educació i el “diàleg autoorganitzat” que apareix amb festivals alternatius com aquest, però demana més suport de l’Ajuntament: “No podem córrer sols amb tots els riscos”. Enguany volen atraure més gent –de dins i de fora- i “que Tarragona s’ho faci seu”. I acaba Bañeres: “La clau per seguir-lo organitzant és l’interès del públic”.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here