20 C
Província de Tarragona
Dimarts, setembre 27, 2022

Pere Arquillué reobrirà el Teatre Tarragona

L’obra ‘Jerusalem’ amb Pere Arquillué.

El director Julio Manrique i l’actor Pere Arquillué reobriran l’escenari del Teatre Tarragona. Serà d’aquí un mes, divendres 18 d’octubre, amb el muntatge Jerusalem, una obra “abassegadora en tots els sentits” amb “un Arquillué volcànic”, segons afirma la crítica. Un espectacle transgressor i de dramatúrgia contemporània que servirà per revifar el panorama cultural de la ciutat, molt tocat pel tancament del Tarragona durant vuit mesos.

 

L’espai, en desús des del mes de febrer per la caiguda del fals sostre sobre la platea, estarà completament reformat per la inauguració de la nova temporada, que s’allargarà fins al mes de maig. La primera temporada presentada per Pau Ricomà, en qualitat d’alcalde i regidor de Cultura, segueix la fórmula estrenada l’any passat: una única temporada que va de la tardor a la primavera.

El 18 d’octubre s’inaugura la nova temporada, després de vuit mesos amb el teatre tancat

Són 26 espectacles, amb molt de teatre i algunes propostes d’òpera, màgia i dansa. Aquesta vegada, però, no s’anuncien espectacles musicals. Caldrà esperar a veure quina és l’oferta de l’Orquestra Simfònica Camera Musicae i si es programen alguns concerts de música actual, com s’havia fet en anys anteriors.

 

De moment, el protagonisme el tindran actors i actrius com Emma Vilarasau, Joan Pera, Mercè Sampietro, Joel Joan, Josep Maria Pou i Ramon Fontseré. Hi haurà propostes contemporànies combinades amb representacions d’autors clàssics com Becket, Josep Maria de Sagarra o Federico García Lorca.

Cartell de l’espectacle ‘Vaselina’, amb Joan Negrié (el segon per la dreta).

Treballar amb molta antelació suposa que la majoria d’espectacles tindran lloc dissabte a la nit o bé al llarg del cap de setmana. Moltes de les representacions seran úniques a les comarques tarragonines o bé estrenes a la demarcació. Entre les apostes nascudes aquí destaca Vaselina, una producció de la tarragonina Sala Trono amb el suport dels Teatres de Tarragona i la interpretació de l’actor Joan Negrié.

Es recuperen 4 espectacles previstos per la temporada anterior i, de moment, no s’anuncien concerts

La temporada 2019-2020 també recupera quatre espectacles previstos per al curs anterior i que van haver d’ajornar-se a causa dels treballs de substitució de la coberta: Rhumans, Escape Room, Maremar i Troia, una veritable odissea!.  En conjunt, però, fa la sensació d’una certa provisionalitat, que s’ha fet un primer avançament i que encara que queden coses per presentar a l’espectador.

 

La venda d’entrades començarà el dijous 3 d’octubre, a partir de les 10 h, a les taquilles del Teatre Tarragona. També es manté l’opció Last Minute Teatre, que permet adquirir entrades per només 10 € si es compren a taquilla 30 minuts abans de començar l’espectacle. Aquests propers dies es produirà la renovació dels abonaments ja existents prèviament (fins al 23 de setembre a través d’Internet i presencialment els dies 27 de setembre i 2 d’octubre a les taquilles del Teatre).

 

Aquí podeu consultar breument tota la temporada que va del 18 d’octubre al 26 de maig.

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here