21.2 C
Província de Tarragona
Dilluns, juny 10, 2024

El Dames i Vells més difícil de gestionar

Oriol Grau, en el paper d’alcalde Ricomà, després d’una representació a la plaça de la Pagesia. Foto: Ricard Lahoz.

El Ball de Dames i Vells de Tarragona ha hagut de gestionar aquesta Santa Tecla el moment intern més dur: la mort d’un dels seus component, el jove periodista Xavi Zaragoza, el passat mes de maig. “Aquesta va per tu”, deia Fermí Fernàndez a l’inici de cada representació. Un record curt, però molt sentit i sincer per al Xavi que el públic ha acompanyat amb llargs aplaudiments.

 

L’Oriol Grau no ho ha tingut gens fàcil: moltes emocions contingudes i estrena en el paper de l’alcalde Ricomà. Tot alhora. L’absència del Xavi, però, s’ha combatut amb enginy i professionalitat. El text d’enguany de Dames i Vells ha estat brillant, com en ocasions anteriors, i ha tingut com a novetat l’aparició de dos arquebisbes i dos alcaldes: els que han marxat, Jaume Pujol i Josep Fèlix Ballesteros, i els que han entrat, Joan Planellas i Pau Ricomà.

El grup dedica les representacions d’enguany a Xavi Zaragoza, mort el passat mes de maig

Denúncia àcida i contundent a la cúpula eclesiàstica pels casos d’abusos deshonestos descoberts aquest any i primeres crítiques al nou alcalde, al qual ja adverteixen que passades les festes s’acaba la treva dels primers cent dies. Referències al carrilló del Mercat i als edificis eternament abandonats de la ciutat; música de Rosalia i una altra foto de Felip VI que es crema, recuperant el fil de l’any passat.

 

Mordaços i barroers, en la línia habitual, Dames i Vells han tornat a oferir somriures als tarragonins i a omplir places amb hores d’antelació. Enguany, s’ha estrenat com a nou espai de representació la plaça de la Pagesia i ha superat la prova de llarg. Comoditat per als espectadors i per als actors. L’any que ve, repetiran.

 

Xavi, aquesta modesta crònica també va per tu.

 

Un moment de la representació de Dames i Vells 2019. Foto: Ricard Lahoz.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here