19 C
Província de Tarragona
Dimarts, maig 28, 2024

Santa Tecla no somriu a les colles

Dos de vuit dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Foto: Laia Díaz.

De ben segur que aquest dilluns a la tarda, el Chartreuse no va córrer pels locals de les quatre colles tarragonines. Potser algun xarrup al dels de Sant Pere i Sant Pau, però poca cosa més. Cap agrupació va sortir de la plaça de la Font amb tots els objectius complerts, només els de la camisa verda i els del Serrallo van poder tocar el cel amb l’estructura del dos: els verds, el dos de 8 i els blau marí, el dos de 7.

 

Sóc partidari d’ordenar les colles castelleres a partir dels punts (ficticis) obtinguts a la diada, però permeteu-me que avui segueixi la crònica per sensacions. Santa Tecla ni és Concurs, ni va ser gloriosa ahir, així que m’agafaré aquesta llicència.

 

SANT PERE I SANT PAU TORNA A DESCARREGAR EL 2 DE 8 AMB FOLRE

 

La colla liderada per David Lobo va completar el 2 de 8 amb folre a segona ronda, després d’obrir la diada amb el 3 de 8. El segon de la seva història i després d’haver-lo carregat el dia de Sant Magí. Una postal que havien de tenir a la plaça de la Font. Era de justícia.

Llàstima de la tercera ronda quan els del barri cooperativista van haver de conformar-se amb un 4 de 8 carregat. Va pujar lentíssim, fent patir l’estructura que es va anar obrint fins trencar-se. Segur que serà anecdòtic i els de SPSP podran descarregar aquest trident de 8 ben aviat.

 

ELS XIQUETS DEL SERRALLO INTENTEN EL 3 DE 8 PER PRIMERA VEGADA

Els de la camisa blau marí van obrir la diada amb un castell sostre per a ells, el 2 de 7 que ja havien descarregat per Sant Magí. Després d’un intent desmuntat, el segon no estava molt millor, però van tirar de raça serrallenca per a descarregar-lo.

 

Acte seguit arribava el repte de la jornada, el 3 de 8: el primer intent de la seva història que, igual que el segon que van fer a continuació, va quedar en desmuntat. Dubtes de la canalla, però amb un tronc molt sòlid. Caldrà treballar amb els més petits, però el castell de 8 hi és. Van acabar amb el 4 de 7 amb agulla.

Dos de set dels Xiquets del Serrallo. Foto: Xiquets del Serrallo.

LA JOVE DE TARRAGONA NO POT AMB EL 4 DE 9 AMB FOLRE I AGULLA

La Jove de Tarragona rebia ahir un altre toc d’alerta, els castells amb els que juga són molt i molt difícils. Després de descarregar un treballat 9 de 8, van atacar el repte del dia, el 4 de 9 amb folre i agulla. Un 4 molt semblant al del Primer diumenge de festes, desconfigurat per tot arreu i després de fer la primera aleta, va caure quedant en intent. Segurament van pecar d’un excés de confiança i els castells també s’han de saber baixar.

I per si no havia estat suficient aquest toc d’alerta, a tercera ronda els del Cós del Bou van carregar el 3 de 9 amb folre que va petar al pis de quarts després de pujar molt nerviós. Amb dues llenyes, el 4 de 8 va ser el seu darrer castell. No va ser un bon dia pels de la camisa lila que, tot i acabar amb el pilar de 7, saben que arrosseguen tres males diades (o quatre si comptem el Catllar). Que tant de bo només sigui això, uns tocs d’alerta.

Pilar de set amb folre de la Colla Jove. Foto: Colla Jove Xiquets de Tarragona.

ELS XIQUETS DE TARRAGONA NO RESSUCITEN PER SANTA TECLA

Sembla que els Xiquets de Tarragona estiguin vivint un malson del qual no poden despertar. El misticisme que desperta la patrona, no va ser suficient per fer ressuscitar els matalassers. Van començar amb dos intents desmuntats de 5 de 8, que no eren perfectes però tenien marge de treball quan la canalla es va fer enrere amb dossos a lloc. I en certa mesura, és normal que després de tant intents desmuntats, ara siguin els petits els que dubten.

Sense canviar els plans, els ratllats van continuar amb el 3 de 9 amb folre que també van desmuntar quan s’anava a col·locar l’acotxador. I repetint la seqüència del Primer diumenge de festes, van acabar amb un 3 i un 4 de 8 de tràmit. Amb tot, sembla complicat que puguin reconduir una temporada que voldran oblidar ràpidament, però per sort o desventura, ja es veurà, enguany tenen un final d’any carregat i encara els hi queden cinc actuacions.

 

QUIM TORRA VEU UN CASTELL I MARXA

Feia anys que no venia el president de la Generalitat al balcó de l’Ajuntament per gaudir de la diada castellera. Ahir hi va ser, però va veure el 9 de 8 de la Jove de Tarragona i va desaparèixer. Un castell, foto i cap a casa. Salvant les distàncies, com Lorena Roldán, de Ciutadans, el Primer diumenge de festes. En fi…

Sigui com sigui, quedin escrites les felicitacions al consistori tarragoní que sembla que, poc a poc, treballa perquè els representants institucionals més destacats del país estiguin a Tarragona els dies importants. El camí, castellerament parlant ara que ja fa cent dies del nou govern, és bo.

Tres de vuit dels Xiquets de Tarragona. Foto: Xiquets de Tarragona.

 

Arnau Martínez
Arnau Martínez
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here