11.9 C
Província de Tarragona
Dimecres, abril 17, 2024

El que ens fa ser del Camp de Tarragona

Bàrbara Roig i Pau Ferran, els actors d”Una altra nit’, producció de la sala Trono que s’estrena el proper divendres. Foto: Rut Queralt.

S’aixeca el teló. Quatre cavallets aguanten un tauló de fusta. Plats, coberts, gots, una ampolla de vi, un morter, una cassola… Hi ha tots els estris típics d’una sobretaula. Pau Ferran i Bàrbara Roig, ganxets tots dos, presenten aquest cap de setmana l’obra ‘Una altra nit’ a la sala Trono Armanyà, un espectacle sobre les particularitats de ser del Camp de Tarragona.

La Sala Trono acull aquest cap de setmana l’obra ‘Una altra nit’, de Pau Ferran i Bàrbara Roig

Ells són els protagonistes d’aquesta història i plegats han estat treballant, des del passat mes de febrer, tot el procés de creació. Dirigida per Ferran, les funcions seran aquest divendres 4 a les 20:30h (entrades exhaurides), el dissabte 5 a les 18:30h i una altra funció a les 20:30h i, finalment, el diumenge 6 a les 18:30h.

L’atrezzo preparat per fer la sobretaula. Foto: Rut Queralt.

“Una altra nit” neix de la peça ‘Nit’, un breu text del guionista i dramaturg anglès Harold Pinter. Prenent aquest punt de referència, Ferran i Roig obren dues línies d’investigació a partir de les quals es vertebra la història. D’una banda, la hiperficció explica que els records només es poden explicar fent-ne una ficció. “Es deformen les vivències fins al punt que la realitat és una versió més del que va passar”, apunta Ferran. Heus aquí el perquè, d’una situació viscuda per dos persones en poden sortir moltes versions diferents.

Es tracta de la tercera producció pròpia de la temporada i es planteja com som la gent d’aquí

Pel que fa a la segona línia d’investigació, presenten el sentiment de pertinença: Lu nostru. “Fa referència a allò que ens és propi, que és nostre i que ens caracteritza per la nostra manera de ser: la forma de parlar, el paisatge, el que mengem o com mengem”, afegeix el Pau. És per això que van decidir allunyar-se de la vida anglesa de Pinter i representar, amb tot l’amor possible, els trets més característics del territori que els ha vist créixer. Així ho explica la Bàrbara, que reconeix que “aquí tenim un paisatge de sol i petroquímiques”.

La Bàrbara llegeix la sinopsi d el’obra. Foto: Rut Queralt.

Aquesta producció és la tercera de la Sala Trono d’aquest any, després de ‘Les variacions Bildelberg’ i ‘Vaselina’. Del 10 d’octubre al 3 de novembre, la representaran a la sala Maldà, de Barcelona, i estan oberts a portar-la a altres escenaris.

 

Com és la gent del Camp de Tarragona? Què hi ha més enllà de Port Aventura, de les indústries i les nuclears? La resposta la trobareu a la sobretaula que us oferiran, aquest cap de setmana, Roig i Ferran.

 

OBSEQUI ALS SUBSCRIPTORS DEL ‘FET’

Per celebrar aquesta nova producció pròpia de la sala Trono, tenim un obsequi per als subscriptors del FET a TARRAGONA en forma de dues entrades dobles per a la funció d’aquest dissabte 5 d’octubre a les 18,30h.

Si voleu participar en el sorteig, heu d’enviar un correu electrònic a l’adreça

subscripcions@fetatarragona.cat

abans de les 22 hores d’aquest dimecres 2 d’octubre.

 

 

Rut Queralt
Rut Queralt
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here