15.5 C
Província de Tarragona
Dimarts, febrer 20, 2024

L’espectacle del tarragoní Roger Benet arriba a Barcelona

Roger Benet, a finals de l’any passat a la sala Trono. Foto cedida.

El cantautor tarragoní Roger Benet estrena l’espectacle #Fack15anys a l’Escenari Joan Brossa de Barcelona. Després de 15 anys de trajectòria, el desembre del 2018 va fer un salt al món del teatre interpretant l’obra a la sala Trono Armanyà. Ara, l’obra es pot veure fins al 3 de novembre a la sala Palau i Fabre, en funcions de dimecres a diumenge.

 

El procés creatiu l’ha fet conjuntament amb Miquel Ripeu, coautor i director d’aquesta obra de creació que combina la música com a essència i els elements propis del teatre i del món audiovisual. “Brutal, dur, enriquidor, divertit i honest”. Així defineix Roger Conesa – el nom real de Roger Benet – el treball de tots aquests mesos.

#Fack15anys es representa fins al 3 de novembre a l’Escenari Joan Brossa

De fet, ho porta a un extrem i ho teatralitza perquè, normalment, “és el que s’intenta dissimular”, afirma. A més, considera que “el resultat és el camí ‘definitiu’ que s’ha acabat triant, però, de cara enfora, amaga la resta”. Per això utilitza l’obra com a mostra de la part més “fotuda” (fucked) d’aquests 15 anys com a Roger Benet.

 

Així doncs, l’espectacle parla de la situació en què es troba ell al moment de compondre una cançó i de com això pot esdevenir un malson per a l’artista. Es tracta d’un conjunt d’onze escenes enllaçades que conformen dos universos diferents: el del Roger generador artístic i el del Roger persona de mitjana edat. Ambdós en plena crisi. Tot això, ho combina amb dotze cançons que s’interpreten durant la peça teatral.

L’espectacle es representa a l’Escenari Brossa fins al 3 de novembre. Foto: cedida.

Roger Conesa planteja la idea de ser víctima de la seva pròpia creació, de dubtar del propi Roger Benet. “Crec que això ens passa a tots; creem escenes perquè formin part del nostre espectacle diari: la vida”, afegeix. Això sí, té clar que “Conesa paga els discs i Benet surt a la portada”.

 

Professionalment, també treballa en paral·lel amb altres projectes de composició i producció, entre altres. Fins i tot, insinua més funcions de l’obra per més endavant: “Després de fer temporada a Barcelona, #Fack15anys anirà de gira!”.

Rut Queralt
Rut Queralt
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here