16 C
Província de Tarragona
Diumenge, octubre 20, 2024

‘Fet’ 38: La salut és el que importa

L’estetoscopi, un dels elements més útilitzats pels metges d’atenció primària, és el protagonista de la portada del número 38 del FET a TARRAGONA a través d’una imatge captada per David Oliete en un dels CAP de la ciutat. Aquesta eina acompanya el titular de la revista, ‘La salut és el que importa’, i el dossier de més de vint pàgines que vol radiografiar la feina dels professionals sanitaris.

Aquest dimecres a les 19:30h presentem la revista al vestíbul del Teatre Tarragona

Què hi ha darrere d’un dels pilars més bàsics del sistema sanitari públic? Com s’organitzen metges, metgesses, infermeres (la majoria dones), treballadores socials sanitàries i administratius? Com suporten la pressió assistencial? Com apliquen nous sistemes més eficients per atendre els malalts i interactuar amb el seu entorn?

 

Aquestes són algunes de les preguntes que mirem de respondre a través dels quatre reportatges del dossier:

 

– ‘Medicina a primera línia’. Entrem dins el CAP Jaume I, per passar-hi consulta, però sobretot per viure-hi el que no es veu a simple vista. El reportatge el signa Esteve Giralt. 

 

– ‘Salut a foc lent’. El CAP de Torreforta és un referent en l’atenció comunitària. Què s’amaga darrere d’aquest concepte? Ens ho explica Jesús Jordi després d’assistir a una classe de zumba.

 

– ‘Atendre el final de la vida’. Acompanyem un metge i una infermera del servei d’atenció domiciliària del CAP Tarraco, que fan el seguiment de persones amb malalties cròniques. Un article de Gemma Palau.

 

– ‘Posa-me’l’. Un equip de professionals impulsa un servei innovador especialitzat en salut sexual i reproductiva que coneixem a través del reportatge que signa Albert Ollés.

 

El FET 38 el presentarem en públic aquest dimecres 13 de novembre a les 19:30 hores al vestíbul del Teatre Tarragona. Un acte -com és habitual- obert a tothom, i no només a subscriptors de la revista, i que en aquesta ocasió inclourà una actuació musical en directe.

 

La publicació, que es distribueix aquesta setmana entre els subscriptors i que podreu comprar en el decurs de l’acte,  inclou altres continguts d’interès que us avancem aquí:

 

– Entrevista al guionista, escriptor i periodista Pep Blay, on repassa la seva trajectòria professional i analitza el panorama cultural del país: “Tarragona hauria de prendre nota de Girona”.

 

‘Músics per sobre de tot’. Conversem amb Espaldamaceta i Albert Jordà, que no renuncien a la seva passió, tot i les dificultats per viure només de la música.

 

‘Bojos pel còmic’. Un parell de col·leccionistes i l’única botiga de còmics a Tarragona revelen com encara hi ha interès per aquest art de la il·lustració.

 

‘La vida entre difunts’. Un ampli reportatge ens permet endinsar-nos en els espais que habitualment no veiem quan anem al Tanatori. Els seus professionals en són els protagonistes.

 

Tots aquests continguts i altres els podeu trobar al número 38 del FET. A partir de dijous, també a la venda a Llibreria La Capona, Llibreria Adserà, Cal Matias (Serrallo) i Quiosc El Miracle (Via Augusta, 8).

 

I si vols rebre la revista còmodament a casa, però també participar de les activitats culturals i del sorteig d’entrades per a espectacles, et convidem a fer-te’n subscriptor.

 

Fes-te del FET

 

UNA REVISTA AMB ÀNIMA!!!

Mural amb les 36 portades del FET, exposades el passat 4 de setembre a la festa del 6è aniversari de la revista. Foto: David Oliete.
Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here