20.8 C
Província de Tarragona
Dissabte, juny 15, 2024

El carrer Mallorca i el microurbanisme

Obres al carrer Mallorca, iniciades aquesta setmana al costat de la TAP. Foto: Ricard Lahoz

Any 2009. El número 274 del butlletí ‘Tarragona Municipal’ anuncia una llista llarga d’inversions en un context econòmic complicat per la crisi que s’ha desfermat mesos enrere. L’alcalde Josep Fèlix Ballesteros i el regidor d’Urbanisme, Xavier Tarrés, apel·len al Fons d’Inversió Local (idea del govern Zapatero) per destinar molts diners públics a fer inversions i generar llocs de treball.

Fa 10 anys ja es contemplava la renovació del tram entre la plaça Ponent i la plaça de toros

El llistat és amplíssim: suma 177 actuacions repartides per tots els barris de la ciutat. Entre les inversions ordinàries del 2009 que s’anuncien en aquell moment hi ha la remodelació del carrer Cervantes amb un nou accés al Fòrum de la Colònia; la dels carrers Pau del Protectorat i General Contreras, a tocar del Palau de Congressos; l’arranjament de la vorera del passeig de la Independència i la reforma de la Quinta de Sant Rafael.

Les obres iniciades aquesta setmana afecten 100 metres de carrer i costen uns 70 mil euros

Cito aquests cinc projectes, perquè una dècada després no s’han executat. Com molts d’altres. I no serà perquè reclamin una inversió estratosfèrica. Aquell 2009 també s’anuncia la reforma del carrer Mallorca que aquesta setmana, precisament, ha començat renovant les voreres i l’arbrat en el petit tram que va de la plaça Ponent a la Tarraco Arena Plaça. Les obres tenen un cost de 71.000 euros.

La primera actuació al carrer Mallorca ha estat treure els arbres vells que resulten de difícil manteniment. Foto: Ricard Lahoz.

Hem trigat 10 anys en tirar endavant una petita actuació a l’espai públic. Necessària per millorar la qualitat de vida dels tarragonins, perquè les voreres del carrer Mallorca presentaven un estat lamentable. Aquest és només un exemple de la nul·la agilitat de l’administració municipal, la falta d’empenta política dels darrers anys o l’escassetat de recursos. O de les tres coses alhora.

“Cal tornar al microurbanisme per millorar la qualitat de vida i fer una ciutat més amable”

Sigui com sigui, aquestes obres de renovació de voreres i arbres en un tram de només 100 metres haurien de ser el punt de partida d’un retorn al microurbanisme. O, si ho preferiu, la micropolítica. El govern d’Esquerra Republicana i En Comú Podem faria bé de situar aquest àmbit d’actuacions en un dels eixos centrals dels primers pressupostos del seu mandat.

 

Qualitat de vida, bons serveis i ciutat amable. Tres conceptes que remarquen les necessitats de la Tarragona d’avui.

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

  1. Si però… On està l’accessibilitat.? A les fotos queda clar que no s’han tingut en compte ni a les persones amb cadires de rodes ni a les que tenen visió reduïda.

    Per a quan un pla d’accessibilitat per tota la ciutat i per les ocupacions de la via pública?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here