22.8 C
Província de Tarragona
Dijous, juliol 25, 2024

Aires més nets

Vehicles de treballadors aparcats al polígon petroquímic nord. Foto: David Oliete.

Hi haurà diners públics per realitzar un estudi sobre la qualitat de l’aire a Tarragona i les seves conseqüències. La partida prevista al projecte de pressupostos de l’ajuntament és de 200.000 euros, una quantitat considerable que hauria de servir per desenvolupar el treball dels experts.

 

Amb aquesta decisió, el govern municipal d’Esquerra Republicana i En Comú Podem marca un punt d’inflexió en relació a l’actitud que mantenien els seus predecessors del PSC, que havien defugit la qüestió. Els pressupostos, però, encara han de passar pel plenari i caldrà veure si reben el suport majoritari de les formacions polítiques.

El govern de Tarragona marca un punt d’inflexió, destinant diners a un estudi sobre la qualitat de l’aire

L’anunci de la partida extra per l’estudi sobre la qualitat de l’aire arriba poques hores després de l’emissió del documental ‘És a l’aire’ al programa ‘Sense ficció’ de TV3. Tot i que potser la partida ja estava prevista des de fa dies, fer-ho públic aquest dimecres sembla que sigui una resposta política i en calent a l’emissió televisiva. Hauria resultat una millor estratègia comunicativa avançar-se al documental que, ja es podia preveure, anava a crear molta expectació entre la ciutadania.

 

Sigui pel programa o sigui perquè es vol fer una clucada d’ull als posicionaments de la CUP en el moment culminant de les negociacions pressupostàries, apostar per un estudi sobre la qualitat de l’aire que respirem també suposa que el tema interessa a la gent. La preocupació de la població ha anat creixent i hi ha més consciència que un aire de mala qualitat té conseqüències sobre la salut i la qualitat de vida de les persones.

Un cop la indústria ha demostrat que és molt més segura, ara té el repte de reduir al màxim la contaminació

Un cop la indústria química ha demostrat millores molt substancials en l’àmbit de la seguretat, ara el gran repte és reduir al màxim nivell possible la contaminació atmosfèrica i la percepció que en tenen els ciutadans. I com apuntava Esteve Giralt en un article al FET, “hi ha molt en joc”. Les empreses generen llocs de treball ben remunerats i paguen milions d’euros en impostos als municipis (ja no en el cas de Tarragona).

 

Compaginar aquesta realitat socioeconòmica amb el necessari rigor d’un estudi independent sobre les conseqüències de l’aire que respirem ha de ser possible: necessitem aires més nets.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here