Advertisement Advertisement
24.3 C
Província de Tarragona
Diumenge, octubre 1, 2023

I si fem promoció conjunta dels museus tarragonins?

El Tinglado 4 del Port acull l’exposició de síntesi MNAT / TARRACO. Foto: Ricard Lahoz.

De sobte, en l’apartat de propostes culturals d’un diari d’àmbit nacional, apareix el títol genèric ‘Nadal al Museu’. Encuriosit, clico i em trobo amb aquest enunciat: “Un any més, els 26 museus de les comarques de Girona s’uneixen per impulsar la 5a edició de Nadal al Museu, que en aquesta ocasió tindrà lloc del 6 de desembre al 7 de gener”.

 

A la pàgina web de la xarxa de museus de les comarques gironines expliquen que, a part d’una àmplia oferta d’activitats familiars, han preparat un joc de pistes encadenades adreçades als nens i nenes que visitin els museus de la xarxa. A través del joc, els més petits podran aprendre el patrimoni cultural de cada equipament.

26 museus de les comarques de Girona fan una campanya nadalenca per atreure públic familiar

Perseguit per la curiositat, m’assabento que els museus gironins es van agrupar el 2015 i, per tant, fan des del primer any aquesta promoció conjunta nadalenca. Navegant per internet, en pocs segons descobreixo que el 2009 es va constituir la xarxa dels Museus de les terres de Lleida i Aran. La web informa que “està formada per més de 60 professionals dedicats a la conservació, interpretació, comunicació i gestió d’un vast patrimoni”.

 

I, és clar, la pregunta arriba sola: hi ha una xarxa de museus al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre? La resposta és ‘sí’. Es va crear només fa dos anys “amb la finalitat -expliquen- de desenvolupar eines de col·laboració entre els museus registrats membres d’aquest àmbit territorial, fomentar actuacions transversals en matèria museística i donar suport econòmic directe mitjançant la concessió de subvencions”.

En formen part els següents museus:

Tretze museus formen part de la xarxa tarragonina. La meitat que a les comarques gironines. I de la llista, només dos són de Tarragona ciutat. La informació a la pàgina web s’acaba aquí.

Alguns diuen que ja n’hi ha prou de comparar-nos amb el que fan a Girona. Jo penso el contrari: cal sortir pel país i pel món a veure com, per exemple, difonen entre el públic els equipaments culturals.

Tretze museus formen part de la xarxa tarragonina, però no han desenvolupat cap activitat conjunta

A Tarragona encara no hem estat capaços de promocionar conjuntament els museus i monuments de la ciutat que depenen de l’Ajuntament, la Generalitat, la Diputació, el Port i l’Arquebisbat. És evident que en aquest aspecte ens hem quedat enrere i que caldria revertir la situació. Ens hi posem?

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here