14.5 C
Província de Tarragona
Dijous, maig 23, 2024

El Mercat aspira a “despertar” el centre de Tarragona

Dídac Nadal, abans de començar l’entrevista del ‘Tribuna Tarragona’. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

Disposar d’una plaça Corsini més còmoda per al ciutadà (“amb espais verds mòbils, una mica d’ombra i bancs per seure”). Atraure més públic als dos aparcaments que gestiona Espimsa amb “reducció notable” de tarifes els caps de setmana. I programar activitats lúdiques i culturals de carrer a l’hora que es determina el pas exclusiu de vianants al centre de la ciutat en determinats dies del mes.

 

Dídac Nadal, president de l’empresa municipal de mercats, vol “despertar” el centre comercial de la ciutat i creu que el Mercat n’ha de ser el principal motor. “La joia de la corona -afirma- ha de liderar un procés de revifalla i autoestima de Tarragona”. Així s’ha expressat aquest dimarts en una entrevista al programa ‘Tribuna Tarragona’ que coproduïm Ràdio Ciutat i FET a TARRAGONA.

Dídac Nadal vol programar activitats de carrer, rebaixar preus d’aparcament i ampliar zona de vianants

Amb el nou gerent d’Espimsa, Dani Milà, i amb la complicitat de les associacions de botiguers, la regidora de Comerç Mari López i el regidor del PSC, Berni Álvarez, Nadal preveu que el primer trimestre de 2020 ja es veuran algunes d’aquestes actuacions: “Passaran coses”, apunta.

I aquestes coses poden ser actuacions de petit format, aparcaments molt rebaixats i proves puntuals d’ampliació de la zona de vianants en l’eix que va de plaça Corsini a la plaça Verdaguer passant per la Rambla, Unió, Reding i Governador González. Un primer pas del que podria ser l’Illa Corsini, però “sense despesa en urbanització”.

El president d’Espimsa busca la complicitat de les comparses de Carnaval per reactivar el mercat de Torreforta

Creu Dídac Nadal que al mercat de Torreforta es pot aplicar el mateix model que al mercat central i que ha de ser l’eix vertebrador de Ponent. Vol facilitar la instal·lació de botiguers a les parades encara buides i vol que les comparses de Carnaval es facin seu l’equipament per assajar-hi o actuar-hi. Al mercat de Bonavista, diu el president d’Espimsa que “la situació és inacceptable” per temes de neteja, reciclatge de residus i seguretat.

 

Però, Nadal està al govern o a l’oposició? Respon que vol “ser útil a la ciutat”. I quan se’l repregunta, afirma: “A vegades em sento prop del govern i a vegades liderant l’oposició”.

 

Com valora els primers sis mesos del govern Ricomà? “L’aprovo, fa tot el que poden, però demano a Ricomà que sigui molt més alcalde, que faci un pas endavant més ferm i que la ciutadania vegi que pren decisions importants”.

 

És un govern petit, amb només 9 regidors. Junts per Tarragona no s’hi vol afegir? La resposta, la teniu aquí:

https://rctgn.cat/nadal-hem-dexportar-el-model-del-mercat-central-al-mercat-de-torreforta/

 

 

 

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here