14.3 C
Província de Tarragona
Divendres, abril 19, 2024

El nou museu reforça l’aposta cultural del Port

Així serà el nou espai del Museu del Port per viure una immersió amb audiovisual de 360º. Foto: APT.

Una experiència pels sentits. Un espectacle immersiu per viure en primera persona el dia a dia del Port de Tarragona. Un espai per embolcallar-se en diversos escenaris i moments a través d’imatges i sons… Aquesta és una de les principals novetats que oferirà d’aquí un any el nou Museu del Port de Tarragona, que farà un salt endavant de gran magnitud després dels primers vint anys de vida.

 

Nou relat museogràfic i remodelació a fons de l’edifici. Dos projectes que aniran en paral·lel al llarg de 2020. A fora, el projecte de reforma contempla la substitució de la coberta, la millora de l’aïllament de l’edifici i la instal·lació de climatització. Hi haurà una balconada al primer pis que permetrà veure les grans peces del museu, noves sales per tallers i magatzems, i a l’exterior del Moll de Costa es preveu una actuació per més atractiu l’accés.

L’any 2020 es durà a terme una remodelació de l’edifici i una modernització del recinte

A dins, el visitant trobarà un equipament posat al dia, amb recursos tecnològics i audiovisuals i una proposa moderna i atractiva. Un relat dividit en 4 grans temàtiques i l’exposició d’alguns objectes que encara no s’han vist mai en públic, com les dues embarcacions tipus gavarra que el 2012 es van trobar mentre es feien unes obres a la plaça dels Carros. Una altra novetat serà un espai dedicat a la gastronomia lligada a la mar.

 

Per tirar endavant la remodelació, al gener es procedirà al trasllat de les principals peces del museu al Tinglado 2 (aquest diumenge s’acaba l’etapa com a Centre d’Art), que acollirà una exposició temporal, oberta a tothom. La previsió és que al desembre del 2020 el nou Museu estigui a punt, culminant l’any de celebració del 150è aniversari del Port de Tarragona.

Vista de les futures àrees temàtiques del Museu del Port. Foto: APT.

El president Josep Maria Cruset ha donat l’empenta definitiva per tirar endavant el projecte i el finançament de 1’5% cultural de l’ens Puertos del Estado, que hi aporta 1.750.000 euros, permet que el port tarragoní estalviï uns bons diners que podrà destinar a altres iniciatives culturals. De fet, la renovació del museu afiançarà el Moll de Costa com el gran passeig cultural de Tarragona, al costat dels tinglados 1 i 2, i el Museu Nacional Arqueològic al Tinglado 4.

Mentre durin les obres, les millors peces del museu s’exposaran al Tinglado 2

Aquesta reforma ha de permetre, d’altra banda, que el Museu del Port no sigui només visitat pels tarragonins -aquest 2019 hi han passat unes 30.000 persones-, sinó que sigui un atractiu més pels turistes que arriben a la ciutat. En definitiva, pot contribuir a allargar l’estada de molts visitants, que ara només dediquen unes hores a veure els monuments de la Part Alta i poca cosa més… I pot contribuir a la singularitat de Tarragona en el mapa de ciutats mediterrànies de Catalunya i l’Estat.

Recreació de l’aspecte exterior que tindrà el Museu del Port. Foto: APT.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here