15.4 C
Província de Tarragona
Dilluns, abril 8, 2024

El voluntariat, protagonista del FET 39

Coberta del número 39 del FET a TARRAGONA. Autor: David Oliete.

Les persones que fan tasques de voluntariat en diferents entitats socials són les principals protagonistes del número 39 del FET a TARRAGONA, que aquesta setmana surt al carrer i es distribueix entre els subscriptors. Aquest col·lectiu de voluntaris mereix el nostre reconeixement a través d’un dossier de 24 pàgines, la imatge de portada de David Oliete i una vintena de testimonis que són un exemple de dignitat, compromís i generositat.

Us convidem al vermut – presentació de la revista: dissabte 25 al Teatret del Serrallo

La revista, com és habitual, es presentarà en un acte públic, obert a tothom. En aquesta ocasió, el convoquem en un horari de vermut i cap de setmana: dissabte 25 de gener a les 12 hores al Teatret del Serrallo. La trobada compta amb la col·laboració del Port de Tarragona i de l’empresa Vermuts Miró, que ens oferirà una degustació gratuïta.

Hi participaran voluntaris que ajuden persones vulnerables, en situació de pobresa, malaltes o amb discapacitat

Al llarg dels sis anys de trajectòria del FET, hem publicat diferents reportatges sobre la implicació de voluntaris tarragonins en projectes molt diversos. Però aquesta vegada volem encetar el 2020 amb una mirada més àmplia i centrada en aquells que col·laboren en tasques socials: ajudant persones sense llar o en situació de pobresa aguda; persones grans, malaltes i soles; o persones joves amb discapacitats mentals i/o físiques.

 

Aquestes són els reportatges del dossier del FET 39:

 

– ‘Mans que ho donen tot a qui no té res’. Visitem el menjador social de Bonavista, el magatzem central de Filigrana al polígon Francolí, el centre d’acollida de Creu Roja i l’alberg de la Fundació Bonanit. El reportatge el signa Esteve Giralt. 

 

– ‘Un enriquiment mutu’. Els voluntaris que estan en contacte amb persones amb capacitats diverses asseguren rebre molt més del que donen. Fundació Onada, La Muntanyeta, Nastic Genuine, Pàdel amb tu i Club Vaixell en són bons exemples, tal com ens ho explica Gemma Palau.

 

– ‘Compromisos saludables’. Acompanyem quatre voluntaris d’entitats vinculades a la salut per conèixer les seva experiència a Tarraco Salut, club social La Muralla i Aspercamp. Són testimonis que ha recollit Laia Poblado.

 

– ‘Quid pro quo’. Un reportatge que detalla un projecte innovador a través del qual persones immigrants ajuden com a voluntaris altres persones en situació vulnerable. L’article el signa Albert Ollés.

 

A més del dossier, al número 39 del FET trobareu altres continguts d’interès:

– Visitem els espais soterranis del Museu Bíblic Tarraconense, amb el seu director Andreu Muñoz, per ensenyar-vos el futur centre d’interpretació de la història de la ciutat, que inclou un refugi de la Guerra Civil.

– Entrevistem el fotògraf Pep Escoda, un referent del retrat amb diversos premis nacionals i internacionals, que reclama als dirigents de Tarragona més entusiasme per impulsar la Cultura.

– Entrem als assajos de la coral, l’orquestra i l’orfeó de la URV que fan un dia a la setmana, al vespre, a l’aula magna del Campus Catalunya. Un espai de creació musical poc conegut fora de l’àmbit universitari.

 

Coincidint amb la publicació del número 39 del FET, i després de demostrar que podem fer un PERIODISME diferent i singular arran de l’explosió a la petroquímica, et convidem a sumar-te a la comunitat de 650 amics i amigues que ens ajuden a fer possible la revista.

Perquè el bon periodisme s’ha de pagar:

Fes-te del FET

per només 30€ l’any i participa en les activitats culturals gratuïtes i exclusives que organitzem per a tots els subscriptors. Ja en tenim 3 de preparades per als mesos de febrer i març.

Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here