13.8 C
Província de Tarragona
Divendres, abril 19, 2024

Ballesteros creu que està en risc el lideratge de Tarragona

L’exalcalde Josep Fèlix Ballesteros, al seu despatx a l’ajuntament de Tarragona. Foto: Ricard Lahoz.

Set mesos després de deixar l’alcaldia, Josep Fèlix Ballesteros manté un to institucional i moderat quan analitza la política tarragonina i els grans temes de ciutat. Des d’un despatx propi a l’Ajuntament, separat del grup municipal socialista, Ballesteros continua marcant l’estratègia política del partit. Apareix en comptades ocasions davant la premsa, però dotze anys d’alcalde deixen molta petjada entre els seus i la resta de formacions.

A l’exalcalde el preocupa veure un govern municipal “feble” que no lidera el territori

El FET, després de trencar la setmana passada el silenci de l’exalcalde Nadal per la gravetat de l’explosió petroquímica, emplaça ara l’exalcalde Ballesteros a reflexionar sobre aquest fet i la resta de qüestions d’actualitat. D’entrada, diu el líder socialista que no s’alegra de veure a Tarragona “un govern feble i precari” (el d’Esquerra i els comuns) “que no exerceix el lideratge territorial”, i que el preocupen “les aspiracions” de la reusenca Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació.

 

La reacció a l’accident d’IQOXE i al desgavell ferroviari són la prova -segons Ballesteros- que “el lideratge de Tarragona està en risc”. La “feblesa interna” del govern de la plaça de la Font hauria d’anar acompanyada, al seu parer, d’una “fortalesa externa” que -pel pes electoral d’ERC i per capitalitat- ha d’exercir Pau Ricomà. Aquest dijous, precisament, es presenten dues declaracions institucionals en relació a aquests temes amb el suport de tots els grups municipals.

Ballesteros emplaça la química a “reaccionar” perquè “la gent vol informació i transparència”

En relació a la crisi provocada per l’explosió química, l’exalcalde reconeix que “la feina de 25 anys s’ha perdut en dos dies”. I en la línia del seu predecessor Joan Miquel Nadal, Ballesteros emplaça l’AEQT a reaccionar amb “més transparència, implicació social, explicant millor què fan i sancionant les empreses que no actuen bé”. No creu que s’imposi un discurs anti-química a la societat, però tem un procés de desinversions.

 

“La ciutadania està disposada a perdonar, però vol informació i claredat”, considera. “És injust generalitzar l’actuació de les empreses, però el Govern ha de controlar i collar molt més les companyies petites i mitjanes que juguen a reduïr despeses per augmentar beneficis”.

El líder socialista explica al ‘Fet’ les condicions per parlar d’un possible pacte amb ERC més endavant

En l’entrevista amb el FET, el líder socialista insisteix en que no veu factible durant quatre anys un govern municipal format únicament per 9 regidors i sense majoria assegurada al plenari. Ell, que durant els 12 anys a l’alcaldia va buscar pactes estables de governabilitat, recorda que ha donat suport a l’alcalde Ricomà en qüestions cabdals com les ordenances fiscals i ara en temes estratègics com el tren i la seguretat química.

 

És possible veure a mig mandat als socialistes entrant al govern de Tarragona? Ballesteros s’hi mostra “disposat a parlar-ne”, però posa com a condicions “mantenir el POUM, retirar pancartes partidistes de la façana de l’Ajuntament, no aprovar més pujades d’impostos, recuperar el discurs d’àrea metropolitana i regió del coneixement, i no posar pals a les rodes als projectes de la Savinosa i la Tabacalera”.

 

Gat vell de la política, Ballesteros fa valer la seva experiència per marcar el discurs i l’estratègia d'”oposició responsable” del PSC. I si no entren al govern, sempre estaran disposats a “pactar grans temes de ciutat” amb Esquerra. L’objectiu és que la majoria de tarragonins continuïn associaciant el 2023 la marca socialista amb centralitat i governabilitat.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here