20.7 C
Província de Tarragona
Dilluns, maig 27, 2024

Un mercat de contes per a petits i grans

Sandra Coloma i Imma Pujol són dues de les principals promotores del ‘Mercat de contes’. Foto: Jan Magarolas.

Els contes no només són per a nens i nenes. La Biblioteca Pública de Tarragona, el Teatret del Serrallo i el Mercat Central han sumat forces per tirar endavant una nova proposta anomenada ‘Mercat de contes’.  Es tracta de la primera edició d’una iniciativa pionera que vol situar el conte com un punt de trobada per a tots els públics i on els pares i mares també en puguin ser els protagonistes.

La iniciativa vol impulsar el vincle que es crea entre pares i fills amb una història

El projecte, rescatat d’una marató de contes del 1998, cedeix ara tota la importància als adults que expliquen contes als petits de la casa. “Volem que els infants vinguin al Mercat de contes amb un cistell buit i que comprin coses poc habituals, com contes i històries”, explica Sandra Coloma, responsable del Teatret del Serrallo, amb la il·lusió d’una nena als ulls. Al seu costat, Imma Pujol, de la Biblioteca, li recull el guant i explica que “diverses narradores seran les paradistes d’aquest mercat especial”.

Carles Alcoy explica a narrar un contes des de la Biblioteca Pública. Foto: Jan Magarolas.

Però si els pares aprenen a narrar contes, qui els n’ensenya? Carles Alcoy és el narrador convidat a la Biblioteca per explicar com s’explica un conte. Ell dóna indicacions i idees a un públic on els grans presten més atenció que els infants, distrets pels dibuixos del castell i la princesa. “Els pares també aprenem a narrar, perquè tot allò que expliquem són històries”, afirma Alcoy, que sap que, per explicar relats només calen “ganes de fer-ho i passar-s’ho bé”.

Aquest cap de setmana les activitats es concentraran a Corsini i al Teatret del Serrallo

Les criatures, de diverses edats, escolten embadalits la història d’un gos que es troba un gat, una cabra i un pastor, mentre el públic més adult es fixa en les pistes que el contacontes els va donant sobre com atraure l’atenció dels infants. Al cap i a la fi, aquest diumenge serà el seu torn, quan els més petits vagin al Teatret amb ganes d’escoltar bones històries per part dels grans. Entre els narradors hi haurà Josep Maria Cruset, president del Port, que ha acceptat el repte, juntament amb l’actor Joan Negrié i el cantant Espaldamaceta, entre d’altres. “Si a la vida hi ha una cosa bonica és explicar contes als més petits i veure les seves cares d’emoció”, diu Cruset.

Una mare participant en la primera activitat del ‘Mercat de contes’ de Tarragona. Foto: Jan Magarolas.

La iniciativa del Mercat de contes també es desplaçarà a la plaça Corsini divendres i dissabte, pel “Firacontes”, un espai de tallers de les Tecletes i l’Associació d’il·lustradors, i el “Mercat gastronòmic de contes”, amb propostes comestibles adaptades per a l’ocasió.

Aquestes i d’altres activitats es fan dins de la primera edició d’aquesta iniciativa que remarca la necessitat de no perdre el conte a qualsevol edat: “El conte és creativitat, imaginació, el vincle entre el fill i la mare”, explica Imma Pujol. Per això, aquests dies toca visitar el Teatret, la plaça Corsini, el Mercat Central i la Biblioteca, plens de contes, de criatures afamades d’històries i de pares i mares protagonistes i narradors alhora.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here