13.3 C
Província de Tarragona
Divendres, febrer 23, 2024

Adéu al símbol del poder econòmic a Tarragona

Últim dia de l’oficina oberta del BBVA a la plaça Imperial Tarraco. Foto: Ricard Lahoz.

El 6 de novembre de 1975, pocs dies abans de la mort de Franco, s’inaugura la seu central de la Caja de Ahorros Provincial de Tarragona a la plaça Imperial Tàrraco. Per celebrar aquella efemèride, l’entitat financera edita el llibre Tarragona 1900, amb fotografies d’Eliseu Caixal que permeten constatar la transformació de la ciutat fins aleshores.

Gairebé 45 anys després i sense cap celebració, aquest divendres 14 de febrer del 2020 tancava definitivament l’oficina bancària més emblemàtica de la ciutat. L’oficina del BBVA estava ubicada a l’edifici de la plaça Imperial, que ha viscut en primera persona les profundes transformacions del sector i ha simbolitzat el poder econòmic i financer de les comarques de Tarragona.

El BBVA tanca l’oficina de la plaça Imperial i posa a la venda l’edifici

La Caja de Ahorros Provincial, fundada per la Diputació l’any 1949, es va transformar en Caixa Tarragona els anys vuitanta. El 2010 es va fer efectiva la fusió de l’entitat en el conglomerat Catalunya Caixa. I el 2015, el gegant BBVA va absorbir les antigues caixes, transformant radicalment el panorama existent fins aleshores.

Ara, el banc posa a la venda l’emblemàtic edifici de la plaça Imperial. Les plantes superiors ja fa anys que estaven buides i, per tant, el tancament de l’oficina al públic deixa via lliure a l’entitat financera per desfer-se’n, si troba algun comprador.

El BBVA desplaça la seva seu principal de Tarragona al local transformat de la Rambla Nova cantonada amb Unió. Tot un símbol dels temps que corren en el món bancari: menys oficines (més petites i molt modernes) i menys empleats.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here