24.5 C
Província de Tarragona
Dimecres, juliol 17, 2024

Quan deixes de desfilar al Carnaval després de 20 anys

Aleix Poblet, l’any 2019, abans de desfilar per última vegada amb la comparsa ‘Aquí hi ha marro’. Foto: cedida.

‘Aquí hi ha marro’, una de les comparses històriques de Tarragona, ja no sortirà aquest any a les rues de Carnaval. El 2019 es van acomiadar per “falta de relleu generacional” en la direcció del grup. Més d’un espectador notarà la seva absència pels carrers de la ciutat i alguns dels seus components trobaran a faltar el neguit d’aquests dies previs a la festa.

Aleix Poblet ha sortit amb la comparsa ‘Aquí hi ha marro’, que es va dissoldre l’any passat

Entre aquests hi ha l’Aleix Poblet, periodista tarragoní resident  a Madrid que durant cinc edicions va presentar la Disfressa d’Or. Ha estat des del 2000 amb la comparsa ‘Aquí hi ha marro’, però un cop dissolta, el proper dissabte ja no desfilarà a la Rua de l’Artesania. Això sí, ha quedat amb alguns companys del col·lectiu per trobar-se en un punt del trajecte i muntar una mica de show entre el públic.

Amb la perspectiva de dues dècades, Poblet reflexiona sobre l’evolució del Carnaval de Tarragona: “Fa uns anys predominaven les comparses protagonitzades per les associacions de veïns i altres col·lectius amb una filosofia determinada de la festa que ha anat quedant en minoria, perquè cada cop hi participen més escoles de ball, on s’imposen les grans coreografies i els vestits molt cars”.

“Al Carnaval cada cop hi participen més escoles de ball amb grans coreografies i vestits cars”

Avui, optar a algun premi del Carnaval està a l’abast de poques comparses. “Es necessita invertir molts diners en les disfresses d’una temàtica concreta de tot un col·lectiu -diu l’Aleix- i calen moltes hores d’assajos per fer coreografies molt espectaculars”. Probablement, perquè aquesta tendència s’anava fent majoritària, ‘Aquí hi ha marro’ va decidir tancar la seva etapa.

Sigui com sigui, el Carnaval continua ben viu i la participació és massiva: “El de Tarragona continua sent el gran desconegut de Catalunya”, lamenta Poblet. “He portat molts amics de fora i s’han sorprès favorablement”. Així que ara toca sortir massivament al carrer i gaudir de la festa, especialment de la rua de dissabte que enguany comptarà amb 29 comparses i la participació d’unes 2.000 persones.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here